UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

Aannemer vat werken aan in volgende deelzone

UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

UPDATE 10 juli 2019 - brug weer open op donderdagochtend 11 juli

De aannemer heeft iets langer nodig dan oorspronkelijk vooropgesteld, de brug zal terug open zijn vanaf donderdagochtend 06.00u. Oorzaak van deze lichte vertraging is dat het iets langer zal duren om ervoor te zorgen dat alle materiaal weg is en de brug voldoende proper is voor het verkeer.

 

De eerste fase van de renovatie van de Scheldebrug Bornem-Temse is al twee maanden bezig en de werken vlotten goed. De metalen geraamten van de brug worden gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is heel belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren. 

Voor de werken werd de brug in de stelling gezet en kreeg ze een opvallende witte jas aan. Door de brug in te pakken vermijden we stofhinder en zijn de werken beschermd tegen weer en wind. Dagelijks zijn een twintigtal mensen aan het werk op de stelling onder die witte jas. De werken zitten volledig op schema. 

Volgende week kan de aannemer dan ook de werken in een volgende zone aanvatten. Daarvoor moet hij echter eerst zijn stellingen verplaatsen. Dat doet hij van 8 tot en met 10 juli. Als gevolg zal het verkeer van maandagochtend (0.01 u) tot donderdagochtend (06.00 u) weer even via de naastgelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden; één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. 

Wil je meer weten over de werken? Bezoek dan de projectpagina: vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse.

Laatste nieuws

Top