Openstelling Scheldebrug Bornem-Temse uitgesteld tot 29 mei

Openstelling Scheldebrug Bornem-Temse uitgesteld tot 29 mei

Na een incident met twee vrachtwagens na het openstellen van de oude Scheldebrug Bornem-Temse afgelopen vrijdag neemt De Vlaamse Waterweg nv extra veiligheidsmaatregelen voor de werknemers op de werf. Daardoor wordt het openstellen van de oude brug uitgesteld tot 29 mei. De renovatiewerken zelf lopen geen vertraging op door het incident. De aannemer start, zoals voorzien, op 22 mei met zandstralen en schilderen.

Openstelling Scheldebrug Bornem-Temse uitgesteld tot 29 mei

Na het openstellen van de oude Scheldebrug Bornem-Temse afgelopen vrijdag zijn twee vrachtwagens die hoger zijn dan de Belgische norm tegen het hoogteportaal gebotst. Het hoogteportaal moet de mobiele stellingen en de mensen die vanop de stellingen werken beschermen. Om de veiligheid van de werknemers op de werf te garanderen, zal De Vlaamse Waterweg nv de komende weken extra maatregelen nemen.

Op de brug wordt een hoogtebeperking van 4 meter ingesteld. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter zal een omleiding moeten volgen. Bovendien laat De Vlaamse Waterweg nv bijkomende signalisatie en twee extra hoogteportalen plaatsen. Ook zal een deel van de mobiele stelling rond de brug preventief worden verhoogd.

Die bijkomende ingrepen maken dat de oude brug nog tot en met 29 mei afgesloten zal zijn voor verkeer. Alle verkeer blijft in afwachting via de nieuwe Scheldebrug rijden; één rijstrook per rijrichting.

Dit incident heeft geen invloed op de totale uitvoeringstermijn van de werken. De aannemer start, zoals voorzien, op woensdag 22 mei met het zandstralen en schilderen van de metalen geraamten van de brug en verwacht hier eind november mee klaar te zijn.

Meer informatie over de renovatiewerken vind je op www.vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse.

Laatste nieuws

Top