Nieuws : Bezoek sloop Ford Genk

Bezoek sloop Ford Genk

Op zondag 1 oktober 2017 zetten honderden bedrijven de deuren weer voor je open op Voka Open Bedrijvendag. Ook wij zijn van de partij!
Grijp deze unieke kans om de sloopwerken van de oude Ford-site te bezoeken.

Bezoek sloop Ford Genk

Wil je de oude fabrieksgebouwen van Ford Genk nog een laatste keer bezoeken? Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober 2017 stellen De Vlaamse Waterweg nv en de THV Ford Genk (Aclagro nv en Aannemingsbedrijf Aertssen nv) de site open om je inkijk te geven in het sloopproject van deze gebouwen langs het Albertkanaal.

De Ford-site in Genk kent een lange geschiedenis. De eerste steen van Ford Genk werd gelegd in 1962. Twee jaar later begon de productie van de Taunus 12M. Een halve eeuw later liepen met de Ford Galaxy, Mondeo en S-MAX de laatste modellen van de band in Genk en werd de productie overgeheveld naar het Spaanse Valencia. Daarmee kwam er in Limburg een tijdperk ten einde. Met 4210 werknemers – en 1736 bij de toeleveranciers – was Ford Genk immers de grootste werkgever in de provincie Limburg. Bovendien was de fabriek de op één na grootste autoassemblagefabriek in België. Maar liefst 95% van de productie was bestemd voor de export.

In augustus 2016 ging het Masterplan Ford Genk van start, een samenwerking van Vlaanderen met Stad Genk en De Vlaamse Waterweg nv om de voormalige industriële terreinen om te vormen tot een nieuwe bloeiende economische site. Nu zijn we gestart met de sloop van de oude fabrieksgebouwen. Zo maken we ruimte voor nieuwe werkgelegenheid. Aclagro nv en Aannemingsbedrijf Aertssen nv staan in voor de afbraak via de THV Ford Genk. De werfzone van de sloopwerken is meer dan 40ha groot. De werken omvatten de sloop van de kantoren en de andere gebouwen, alsook diverse installaties zoals de lakstraat en het schakelstation.

Tijdens Open Bedrijvendag bieden we iedereen een kans om de oude fabrieksgebouwen een allerlaatste keer te bezoeken. We dompelen je onder in wat we doen en nemen je van a tot z mee in ons verhaal. Kom langs en laat je verrassen, verleiden en overdonderen! We verwelkomen je graag tussen 10 en 17 uur.

Wat beleef je op de site?

  • Een parcours van ongeveer 2,5 km leidt je door de site en de oude fabriekshal C.
  • Op het terrein zie je reusachtige sloopmachines aan het werk.
  • Bekijk de oude beelden van Ford Genk
  • Ontdek hoe hier twee nieuwe bedrijven in de toekomst 130.000 containers van de weg zullen houden door gebruik van de waterweg.
  • Kindergrime en ballonnen.
  • Een kwis voor de kids met als beloning een heerlijk ijsje.
  • Een hapje en/of een drankje in onze pop-up bar.

Nog niet overtuigd? Hier zie je alvast een voorsmaakje van de sloopwerken op de site.

Graag tot dan!

Top