AFVALCONTAINERS LANGS SLUIZEN GAAN DIGITAAL

AFVALCONTAINERS LANGS SLUIZEN GAAN DIGITAAL

Tot voor kort konden schippers vrij gebruik maken van alle afvalcontainers aan de sluizen. Op 1 januari 2022 zijn deze regels veranderd: voortaan komt er een digitaal aspect bij kijken.
Tijd dus om over te stappen op de nieuwe procedure, zodat we samen kunnen blijven streven naar een propere binnenvaartwerking.

AFVALCONTAINERS LANGS SLUIZEN GAAN DIGITAAL

Ook nu kan je nog steeds met je afval terecht aan de sluizen. Maar voortaan doe je dat via de online applicatie of via de website.

In enkele stappen aan de slag

De nieuwe procedure begint met het eenmalig downloaden van de Connect4Shore-app. Dit doe je via de App Store of via Google Play. Registreer je om je afval volgens de regels af te geven of surf naar www.Connect4Shore.nl en word gratis klant. Van zodra je in de app aangeeft dat je afval wilt afgeven, gaat de juiste container automatisch open. Zo dragen we samen bij aan een optimale recyclage.

TIP: Hou er rekening mee dat het trommeldeksel zakken van maximum 60 liter aankan.

Sorteren: goed voor portemonnee én milieu

Wist je trouwens dat de afgifte van PMD, papier & karton en glas gratis is? Sorteren is dus de boodschap. Daarnaast is elke container uitgerust met een vulgraadmeter. Dit zorgt voor een e ciëntere planning van de ophaalritten. Het is dan ook belangrijk om je afval altijd ín – en niet naast – de container te deponeren. Want alleen samen kunnen we de waterwegen proper houden. Draag je steentje bij en download de app via de App Store of Google Play.

Laatste nieuws

Top