Link naar homepage

Colomabrug in Mechelen afgesloten voor het verkeer

Colomabrug in Mechelen afgesloten voor het verkeer

Vandaag werd schade vastgesteld aan de Colomabrug in Mechelen. Om geen veiligheidsrisico te nemen, werd de brug afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg nv voert zo snel mogelijk een grondige inspectie uit aan de brug en bekijkt welke herstellingen nodig zijn. Scheepvaart kan blijven passeren.

Colomabrug in Mechelen afgesloten voor het verkeer

Bij een visuele inspectie van de Colomabrug over het Kanaal Leuven-Dijle in Mechelen werd een belangrijke scheur vastgesteld aan één van de twee hoofdliggers van de brug. Het is nog niet duidelijk wat de scheur veroorzaakt heeft. Om geen veiligheidsrisico’s te nemen, wordt de brug preventief afgesloten voor alle het verkeer tot de nodige maatregelen zijn genomen.

Grondige inspectie volgt eerstdaags
De Vlaamse Waterweg nv zal zo snel mogelijk een grondige inspectie van de brug uitvoeren om de reden van de scheurvorming en de omvang van de schade beter te kunnen inschatten. Na de inspectie zal ook duidelijk zijn welke herstellingen precies nodig zullen zijn en hoe lang die zullen duren.

Omleidingen
De Colomabrug ligt op een belangrijke verkeersas die de verbinding vormt met de E19. Wegverkeer zal worden omgeleid via de Postzegellaan. De omleiding blijft van kracht tot de brug hersteld is. De brug zal voorlopig worden vastgezet in de meest ontspannen, dat is geopende, stand. Scheepvaartverkeer kan gewoon passeren.
 

Laatste nieuws

Top