Om te varen op de bevaarbare waterwegen in Vlaanderen heb je voor bepaalde vaartuigen een waterwegenvergunning nodig. De waterwegenvergunning is een digitale vergunning. De Vlaamse Waterweg nv streeft immers naar ‘papierloos varen’. Dit is niet alleen goed voor het milieu, het is ook efficiënter. Zo kan je jouw digitale waterwegenvergunning makkelijk zelf online aanvragen of vernieuwen via www.visuris.be/waterwegenvergunning. De instructievideo’s hieronder leggen jou stap voor stap uit hoe je dat doet. Je vindt deze video’s ook op de website van VisuRIS.

Bekijk de instructievideo’s hieronder.

Nieuwe waterwegenvergunning aanvragen

 

Bestaande waterwegenvergunning vernieuwen

Loop je ergens vast? Neem dan een screenshot en mail dit naar ris@vlaamsewaterweg.be. We helpen jou zo snel mogelijk verder.

Live hulp via telefoon of videocall op 23 en 25 maart --> de inschrijvingen voor de helpdesk werden afgesloten

Aangezien de waterrecreatiebeurzen niet kunnen doorgaan, organiseert De Vlaamse Waterweg nv eenmalig een tweedaagse hulplijn op 23 en 25 maart van 8 tot 18 uur. Je kan je inschrijven voor telefonische hulp of hulp via videocall door te klikken op een van de links hieronder. Je wordt vervolgens doorverwezen naar een inschrijfformulier op Eventbrite.be. Daar kan je een tijdslot kiezen. Een van onze medewerkers neemt dan contact op met jou binnen het door jou gekozen tijdslot. Inschrijven kan tot en met 18/3 om 12 uur. Deze service wordt aangeboden door De Vlaamse Waterweg nv. Het online tarief van de waterwegenvergunning is hierbij van toepassing.

LET OP: om een waterwegenvergunning aan te vragen of te vernieuwen, heb je een account nodig op VisuRIS.

Heb je nog geen account, dan legt deze video uit hoe je een account aanmaakt.

Heb je wel al een account, hou dan vóór het gesprek zeker je logingegevens (e-mailadres en wachtwoord) klaar. Zonder deze gegevens kunnen wij jou niet verder helpen.

Vraag je een waterwegenvergunning aan voor een nieuw vaartuig? Dan hebben we ook de gegevens van je vaartuig nodig (naam, identificatienummer, afmetingen, ...).

Gelieve deze gegevens bij de hand te houden zodat we jou snel kunnen verder helpen en lange wachttijden vermijden.

 

 

Laatste nieuws

Top