Watersport

Je kan heel wat sporten beoefenen op het Vlaamse waterwegennet. Watersporten worden onderverdeeld in twee categorieën: zachte en hardere waterrecreatie. Bij de hardere vorm komen hoge snelheden te pas, bij de zachte niet. Watersporten binnen zachte recreatie beoefen je op eigen spierkracht, bijvoorbeeld kanovaren, kajakken, roeien en raften. De hardere recreatie is gemotoriseerd en omvat sporten zoals snelvaren, jetskiën en waterskiën.

De Vlaamse Waterweg kiest er voor om bij de verdere ontwikkeling van de recreatieve mogelijkheden van de waterweg de zachte waterrecreatie uit te bouwen op kleinere waterwegen en hardere waterrecreatie grotere waterwegen. Zo kunnen deze beide recreatievormen in veilige en gepaste omstandigheden beoefend worden.
Als waterwegbeheerder is De Vlaamse Waterweg verantwoordelijk voor de veiligheid van alle waterweggebruikers en voor vlot en veilig scheepvaartverkeer op de waterweg. Je moet je gedragen naar het scheepvaartreglement, met name: de scheepvaart heeft te allen tijde voorrang.

Laatste nieuws

Top