Zieke bomen langs Finse piste in Nevele (Deinze) worden vervangen

Zieke bomen langs Finse piste in Nevele (Deinze) worden vervangen

Langs het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele (Deinze) worden zieke essen verwijderd. De Vlaamse Waterweg nv zal, in samenspraak met stad Deinze en het Agentschap Natuur en Bos, de zieke bomen vervangen door nieuwe exemplaren.

Zieke bomen langs Finse piste in Nevele (Deinze) worden vervangen

Vanaf 2 november 2020 start de Vlaamse waterwegbeheerder met het verwijderen van 395 zieke essen langs de Finse piste op Vaart Links in Nevele (Deinze). Deze bomen zijn allemaal getroffen door de essenziekte. Meer dan de helft van de bomen langs de Finse piste moet verwijderd worden, aangezien de ziekte erg besmettelijk is en ervoor zorgt dat de bomen afsterven. De bomen vormen een gevaar voor de veiligheid van onder meer de gebruikers van de Finse piste en dus moeten ze verwijderd worden.

De bomen zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en dus vervangt De Vlaamse Waterweg nv ze door nieuwe exemplaren. De nieuwe bomen zijn resistent tegen de ziekte en zullen bestaan uit of haagbeuk of wintereik of winterlinde, afhankelijk van de seizoensgebonden beschikbaarheid. Zo krijgt de Finse piste ineens ook een homogene beplanting.

De werken zullen tot 15 december 2020 duren. Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Finse piste afgesloten voor alle gebruiken, omwille van de veiligheid. Ook de fit-o-meter op de piste wordt afgesloten. Na de werken kan iedereen weer genieten van de piste en de wateromgeving.

Laatste nieuws

Top