Wijngaardbrug terug toegankelijk vanaf 8 juni

Wijngaardbrug terug toegankelijk vanaf 8 juni

De Vlaamse Waterweg nv en Stadsbader nv zijn volop bezig met de laatste testen aan de Wijngaardbrug in Geraardsbergen. Vanaf woensdag 8 juni wordt de brug definitief neergelaten Hierna zal de brug opnieuw toegankelijk zijn voor alle weggebruikers. Alle verkeerssignalisatie van de omleiding wordt weggenomen op woensdag 8 juni. Vanaf dan is ook het oorspronkelijk verkeerscirculatieplan opnieuw van kracht. 

Wijngaardbrug terug toegankelijk vanaf 8 juni

  • Penintentenstraat inrijden van Denderstraat richting Brugstraat.
  • Zakstraat inrijden van Brugstraat richting Denderstraat.
  • Paterstraat inrijden van Zakkaai naar Penitentenstraat.
  • Laverdijstraat inrijden van Penintentenstraat naar ZakKaai.

De voetgangersbrug wordt op donderdag 9 en vrijdag 10 juni weggehaald. Deze brug is daardoor op 9 juni vanaf 7 uur niet meer toegankelijk. Ook de Zakkaai wordt op deze dagen afgesloten.

Voor de pleziervaart geldt nog een stremming tot 22 juni. 


De Wijngaardbrug is een beweegbare brug in het centrum van Geraardsbergen en wordt intensief gebruikt. De brug was toe aan een renovatie. De elektromechanische uitrusting heeft 40 jaar lang dienst gedaan en moest vernieuwd worden. Daarnaast werden ook de aluminium brugdekpanelen vervangen en werd de volledige constructie opnieuw geschilderd om corrosie tegen te gaan. Tegelijk is de nieuwe elektromechanische uitrusting geïnstalleerd om de  brug klaar te maken voor latere bediening op afstand. De brug werd voor deze werken op 21 juni afgesloten voor alle verkeer.

Laatste nieuws

Top