Link naar homepage

Werken aan Scheldebruggen in Temse en Bornem van 7 tot 9 april

Werken aan Scheldebruggen in Temse en Bornem van 7 tot 9 april

Op 7, 8 en 9 april voert Expertise Beton & Staal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv kleine werken en testen uit aan de Scheldebruggen tussen Bornem en Temse. Het verkeer zal tijdelijk worden omgeleid.

Werken aan Scheldebruggen in Temse en Bornem van 7 tot 9 april

Op woensdag 7 april om 6.30 u sluiten we de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem af voor het verkeer om de brugflappen te herstellen, cameraportieken te plaatsen en enkele testbewegingen te doen. Het wegverkeer dat richting Bornem moet, zal via de naastgelegen oude brug worden geleid. De oude brug krijgt dus tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken aan de nieuwe brug het technisch pad van de oude baanbrug gebruiken. Dat deed voor de komst van de nieuwe brug dienst als fietspad en is vlot toegankelijk. Het werd vorig jaar, samen met de rest van de oude brug, gerenoveerd.

Op donderdag 8 april verschuift het zwaartepunt van de werken naar de oude Scheldebrug Bornem-Temse. We monteren centrale verkeersseinen en voeren een aantal testbewegingen uit. Om 6.30 u zetten we de omleiding over naar de nieuwe brug en sluiten we de oude baanbrug af voor alle verkeer. De ‘nieuwe’ brug krijgt op haar beurt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon het fietspad op de nieuwe brug gebruiken.

Als de werken volgens planning verlopen zal op 9 april rond de middag weer normaal verkeer mogelijk zijn op beide bruggen.

Laatste nieuws

Top