Link naar homepage

Voet- en fietsveren Gemeenschappelijke Maas varen weer uit

Voet- en fietsveren Gemeenschappelijke Maas varen weer uit

De voet- en fietsveren op de Gemeenschappelijke Maas varen vanaf donderdag 29 juli 2021 opnieuw uit. Na de extreme waterstanden op de Maas van vorige week waren de veerdiensten even buiten dienst.

Voet- en fietsveren Gemeenschappelijke Maas varen weer uit

UPDATE 16 AUGUSTUS 2021

Het veerpont Rotem (BE) - Grevenbicht (NL): 't Veerke is uit de vaart ten gevolge van de hevige regenval en overstromingen in de maand juli.


Intussen zijn de nodige peilingen en proefvaarten uitgevoerd om te bevestigen dat de veerdiensten terug veilig kunnen varen.

Meer informatie en de bedieningsuren van de veren kan je terugvinden op onze website: Veerdiensten | De Vlaamse Waterweg nv en op https://www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes

Het autoveer op de Gemeenschappelijke Maas tussen Meeswijk (België) en Berg (Nederland) blijft nog buiten dienst. Een eerste inspectie met duikers heeft duidelijk gemaakt dat de schade aan de infrastructuur van deze veerdienst erg groot is en niet op korte termijn hersteld zal kunnen worden. Het water van de Maas staat momenteel nog te hoog om alle schade exact te kunnen inschatten.

Laatste nieuws

Top