Verschillende zones jaagpad Boven-Schelde krijgen nieuw wegdek

Verschillende zones jaagpad Boven-Schelde krijgen nieuw wegdek

Vanaf maandag 8 juni pakt De Vlaamse Waterweg nv langs de Boven-Schelde in totaal 4,5 kilometer jaagpad aan in Avelgem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Gavere, Nazareth en De Pinte. In overleg met de gemeenten wordt het comfort voor gebruikers opgevoerd en als alles vlot gaat, zijn alle werken klaar op 21 juni. Fietsers en voetgangers kunnen plaatselijke omleidingen volgen.

Verschillende zones jaagpad Boven-Schelde krijgen nieuw wegdek

Update 17 juni - Vanaf vandaag kan je in Avelgem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Gavere, Nazareth en De Pinte genieten van 4,5 kilometer vernieuwd jaagpad langs de Boven-Schelde! We hebben hard doorgewerkt en daardoor zijn de werken vier dagen vroeger klaar dan gepland.

In 2019 werd via het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU) 10 miljoen euro vrijgemaakt voor De Vlaamse Waterweg nv om het comfort van jaagpaden te verhogen voor fietsers. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “De Vlaming heeft de afgelopen maanden de fiets (her)ontdekt en ik wil hen graag ook op die fiets houden. We verhogen met deze werken het comfort op de jaagpaden zodat er comfortabeler gefietst kan worden langs het water. Dit kan een stimulans zijn om meer te fietsen, niet alleen recreatief, maar ook voor het woon-werk of woon-schoolverkeer. Jaagpaden zijn heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden, aangezien ze meestal niet kruisen met het drukke wegverkeer.”

Met de FFEU-middelen wordt in Vlaanderen in totaal zo’n 70 kilometer jaagpad aangepakt. Vanaf 8 juni zijn verschillende zones langs de Boven-Schelde in Avelgem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Gavere, Nazareth en De Pinte aan de beurt. De kostprijs van de werken bedraagt 500.000 euro.

Verloop van de werken
Het jaagpad op de linkeroever van de Boven-Schelde wordt aangepakt van 8 tot en met 21 juni. In Avelgem, Wortegem-Petegem en Oudenaarde gaat het om 3 kilometer in totaal, in Gavere, Nazareth en De Pinte gaat het om 1,5 kilometer in totaal. Waar nodig wordt de fundering vernieuwd en overal krijgt het jaagpad een nieuwe onder- en toplaag in asfalt.

De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Omleidingen worden lokaal aangeduid voor fietsers en voetgangers. In Avelgem, Wortegem-Petegem en Oudenaarde kan je rondgaan via de andere Schelde-oever, tussen de Kluisbergenbrug en de N60-brug in Oudenaarde. In Gavere, Nazareth en De Pinte word je omgeleid via diverse plaatselijke routes.

Laatste nieuws

Top