Link naar homepage

Vernieuwing jaagpad Haacht

Vernieuwing jaagpad Haacht

Om het comfort voor de jaagpadgebruiker te verhogen, vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv van 2 juni tot midden juli het jaagpad langs het Kanaal Leuven-Dijle tussen de zwaaikom en de Tildonksluis in Haacht. Het jaagpad zal tijdens de werken niet toegankelijk zijn. De jaagpadgebruiker moet een omleiding volgen.

Vernieuwing jaagpad Haacht

Op dinsdag 2 juni 2020 start De Vlaamse Waterweg nv in Haacht met werken op de linkeroever van het Kanaal Leuven-Dijle. Het jaagpad is er in slechte staat. Om het comfort voor de jaagpadgebruiker te verhogen, zal het jaagpad over een lengte van ongeveer 750 meter worden aangepakt. Het gaat om de zone tussen de zwaaikom en de Tildonksluis. Een gespecialiseerd aannemer vernieuwt het asfalt en voorziet het jaagpad van een kantboord. 

Op 15 juni zullen ook de werken worden hervat in de zone tussen de Wijgmaalbrug en de omleidingsweg ter hoogte van Cargill in Herent. Het jaagpad krijgt daar nog een toplaag. De werken zijn eind oktober vorig jaar gestart, maar moesten in de wintermaanden worden stilgelegd en konden omwille van de coronamaatregelen niet eerder worden afgewerkt. 

Het jaagpad maakt deel uit van fietssnelweg F8 Leuven-Mechelen en zal voor de volledige duur van de werken niet toegankelijk zijn voor jaagpadgebruikers. Zij kunnen omrijden via Keulenstraat, Zijpstraat en Terbankstraat. De nodige signalisatieborden zullen hen voorbij de werken leiden.

Als de werken volgens planning verlopen, zullen ze midden juli afgerond zijn. Hou er wel rekening mee dat de werken weersafhankelijk zijn. Bij lange periodes van neerslag kan er vertraging optreden.

Laatste nieuws

Top