Vernieuwing dienstbrugje naast Balgerhoekebrug klaar

Vernieuwing dienstbrugje naast Balgerhoekebrug klaar

In november 2018 is De Vlaamse Waterweg nv gestart met de vernieuwing van het dienstbrugje naast de Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie. De laatste fase van de werken gaat vanaf 8 maart in met de installatie van de nieuwe passerelle op de grens van Eeklo en Maldegem. Het einde van de werken is vermoedelijk voor midden april 2019.

Vernieuwing dienstbrugje naast Balgerhoekebrug klaar

Update 3 april: De werken aan het dienstbrugje van de Balgerhoekebrug zijn vroeger klaar dan voorzien. Het brugje is terug open voor fietsers en voetgangers.

De passerelle naast de Balgerhoekebrug werd eind 2016 afgesloten voor fietsers en voetgangers na vaststelling van ernstige schade aan de betonnen constructie. Na extra onderzoek werd besloten om het dienstbrugje volledig te vernieuwen en zo een duurzame en definitieve oplossing te voorzien. Op 19 november 2018 is De Vlaamse Waterweg nv gestart met de vernieuwing van de passerelle.

Brug open voor verkeer midden april
De installatie van de nieuwe passerelle, de laatste fase van de werken, vindt plaats van vrijdag 8 maart tot vermoedelijk midden april. Op 8 maart worden de stalen liggers geplaatst. Tijdens de rest van deze periode worden betonwerken uitgevoerd, de houten loopplanken aangelegd en de leuningen aangebracht. Daarna kunnen fietsers en voetgangers opnieuw gebruik maken van het dienstbrugje.

Omleidingen tijdens installatie
Tijdens de plaatsing van de stalen liggers op 8 maart wordt de naastgelegen Balgerhoekebrug afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Dit is noodzakelijk om de werken veilig en vlot uit te voeren. Het jaagpad vanaf de brug richting Zomergem wordt ter hoogte van het brugje gedurende de volledige laatste fase van de werken onderbroken voor het verkeer. Er wordt een plaatselijke omleiding voor gemotoriseerd verkeer en fietsers en voetgangers voorzien.

Laatste nieuws

Top