Vernieuwde Conzettbrug geopend tegen midden oktober 2018

Vernieuwde Conzettbrug geopend tegen midden oktober 2018

De Conzettbrug in Brugge is aan vernieuwing toe. Het houten brugdek van de fietsers- en voetgangersbrug is verouderd. De werken zijn eind maart 2018 gestart, maar zullen langer duren dan gepland. Midden oktober 2018 zal de vernieuwde brug klaar zijn. 

Vernieuwde Conzettbrug geopend tegen midden oktober 2018

Werken in vertraging
Het houten wegdek van de Conzettbrug in Brugge, de fietsers- en voetgangersbrug die de Coupure overspant, is aan vervanging toe. De Vlaamse Waterweg nv installeert een volledig nieuw brugdek. Het nieuwe brugdek zal eveneens uit hout bestaan. Daarnaast worden ook enkele knelpunten voor de bediening van de brug aangepakt. 

Eind maart 2018 zijn de werken gestart. Eerst werd het huidige brugdek afgebroken, daarna zijn de elektromechanische werken uitgevoerd. De volgende stap is het plaatsen en opnieuw afregelen van het nieuwe brugdek. Door een probleem met een van de onderaannemers duren de werken iets langer dan gepland. De hoofdaannemer en de Vlaamse waterwegbeheerder doen er alles om de werken zo snel mogelijk opnieuw op te starten. De vernieuwde brug zal tegen midden oktober 2018 in gebruik genomen worden.

Omleiding voor fietsers en voetgangers
Om de hinder in de stad te beperken, gebeurt het nodige transport voor de werken zoveel mogelijk via de waterweg. Aangezien het brugdek van de Conzettbrug volledig weggenomen wordt, voorziet de waterwegbeheerder een omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen gebruik maken van de brug tussen de Schaarstraat en de Predikherenrei. De omleiding is van kracht tot het einde van de werken. 
 

Laatste nieuws

Top