Link naar homepage

Veerdienst Driegoten-Weert onderbroken van 1 tot en met 12 juni

Veerdienst Driegoten-Weert onderbroken van 1 tot en met 12 juni

De eerste helft van juni voert De Vlaamse Waterweg nv werken uit aan de vlottende veersteiger in Weert. Het veer Driegoten – Weert zal daarom niet varen van 1 tot en met 12 juni 2020.

Veerdienst Driegoten-Weert onderbroken van 1 tot en met 12 juni

De Vlaamse Waterweg nv plant werken aan de vlottende veersteiger in Weert (Bornem). Er is namelijk vastgesteld dat door erosie van de waterbodem de buispalen van de veersteiger stilaan wegzakken. Het ponton dreigt hierdoor op termijn los te komen.

Een gespecialiseerd aannemer zal de eerste helft van juni in opdracht van De Vlaamse waterweg nv de verzakte buispalen optrekken en vervangen door langere buispalen. Hiervoor moet hij ook de kraagarmen op het ponton verwijderen en vervangen. Bovendien zal hij de brug lichten om beschadigde steunpunten te vervangen. 

De aannemer zal de werken uitvoeren met een kraan vanop een drijvend ponton op de Schelde.

Tijdens de werken kan het veer niet aanmeren aan de veersteiger in Weert. De veerdienst Driegoten (Hamme) – Weert (Bornem) zal dan ook onderbroken zijn van 1 juni tot en met 12 juni 2020. Veergebruikers kunnen het driehoeksveer Sint-Amands – Moerzeke – Mariekerke nemen.

In een latere fase zal de volledige constructie worden gereinigd en een anti-roestbehandeling krijgen. Wanneer deze werken precies zullen worden uitgevoerd, hangt af van het weer. De veerdienst zal voor deze onderhoudswerken niet worden onderbroken. Beperkte hinder is echter niet uit te sluiten. 

Laatste nieuws

Top