Link naar homepage

Vaartkaai 2 nachten afgesloten thv Theunisbrug

Vaartkaai 2 nachten afgesloten thv Theunisbrug

In de nacht van 29 op 30 oktober, en in de nacht van 6 op 7 november wordt beton gestort op de werf van de nieuwe Theunisbrug. Op dat moment is de Vaartkaai ter hoogte van de Theunisbrug zowel 's nachts als overdag afgesloten voor alle doorgaande verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Ook de Carrettestraat, Duvelshoek en de Eugeen Meeusstraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

Vaartkaai 2 nachten afgesloten thv Theunisbrug

De afgelopen twee weken draaide de werf op volle toeren. Op zondagen 20 en 27 oktober werden respectievelijk de trambrug en de nieuwe wegbrug voor het verkeer richting Merksem ingevaren. De bruggen werden vanaf het montageterrein via een ponton naar de nieuwe locatie verplaats, langs de bestaande Theunisbrug (kant Brug van den Azijn). 

De tram- en wegbrug zijn uiteraard nog niet gebruiksklaar. Nu de nieuwe bruggen geplaatst zijn worden beide nog afgewerkt met beton. Het storten van het beton gebeurt in de nacht van 29 op 30 oktober en van 6 op 7 november. Eens het beton voldoende uitgehard is kan de bekisting verwijderd worden, dit gebeurt tussen 18 en 22 november.

Op dat moment is de Vaartkaai ter hoogte van de Theunisbrug zowel 's nachts als overdag afgesloten voor alle doorgaande verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Ook de Carrettestraat, Duvelshoek en de Eugeen Meeusstraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

  • Het verkeer volgt een omleiding via de Ingenieur Menneslaan, de Minister Delbekelaan, de Heirmanstraat, de Borrewaterstraat, de Eugeen Meeusstraat en het dok van Merksem.
  • Fietsers en voetgangers kunnen via het jaagpad de werken passeren

Laatste nieuws

Top