Nieuws : Tolpoortbrug in Deinze onderbroken voor herstellingswerken

Tolpoortbrug in Deinze onderbroken voor herstellingswerken

Vanaf maandag 1 april 2019 om 6.00 u tot en met donderdag 4 april 2019 om 17.00 u voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Tolpoortbrug in Deinze. De brug over de toeristische Leie wordt afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog gebruik maken van de brug.

Tolpoortbrug in Deinze onderbroken voor herstellingswerken

De beweegbare brug wordt dagelijks intensief gebruikt door zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer. De brug kan bewegen door middel van een contragewicht. Door het intensief gebruik van de brug moet de verankering van dit contragewicht en het bijhorende mechanisme hersteld worden. De werken kunnen mogelijks gepaard gaan met geluidshinder, maar de waterwegbeheerder doet er alles aan om die hinder zo minimaal mogelijk te houden.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
De brug wordt afgesloten vanaf maandag 1 april 2019 om 6.00 u ’s morgens tot en met donderdag 4 april 2019 om 17.00 u in de namiddag voor gemotoriseerd verkeer. Auto’s en zwaar verkeer kunnen gebruik maken van de Sint-Martinusbrug of de Burgemeester van Risseghembrug.

Fietsers en voetgangers kunnen wel nog steeds gebruik maken van de brug.

Laatste nieuws

Top