Link naar homepage

Test elektromechanica brug Humbeek-Sas 

Test elektromechanica brug Humbeek-Sas 

De Vlaamse Waterweg nv doet op woensdag 18 maart 2020 enkele optimalisaties en testen aan de elektromechanische uitrusting van de recent herstelde brug van Humbeek-Sas. Het wegverkeer houdt best rekening met korte perioden van onderbreking.

Test elektromechanica brug Humbeek-Sas 

Op woensdag 18 maart tussen 20.00 u en 23.00 u zal Agidens, expert in brugautomatisatie, in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv een aantal optimalisaties doen aan de elektromechanische uitrusting van de brug van Humbeek-Sas (Grimbergen). Daarbij moeten een aantal testbewegingen aan zeer lage snelheid worden uitgevoerd.

Er is bewust gekozen om de testen na de avondspits te doen. Eén testbeweging neemt ongeveer een half uur in beslag. Chauffeurs houden best rekening met mogelijke wachttijden tot een half uur aan de brug. Aangezien de testen van korte duur zijn, is geen omleiding voorzien. Wel zullen de digitale infoborden aan de brug chauffeurs tijdig over de testen informeren. 

Het scheepvaartverkeer op het Zeekanaal Brussel-Schelde zal weinig hinder van de testen ondervinden.  

De brug van Humbeek-Sas is een beweegbare brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde. De brug moest grondig worden hersteld na een zware aanvaring door een binnenschip in januari 2019.

Laatste nieuws

Top