Suikerkaai Halle tijdelijk eenrichtingsstraat voor werken Zuidbrug

Suikerkaai Halle tijdelijk eenrichtingsstraat voor werken Zuidbrug

De verkeerscirculatie op de Suikerkaai langs het kanaal naar Charleroi in Halle is vanaf vandaag 18 februari tot 1 oktober 2019 tijdelijk gewijzigd.  De Vlaamse Waterweg nv laat er in het kader van de oeverwerken ter voorbereiding van de nieuwe Zuidbrug één baanvak afsluiten ter hoogte van de Zennebrug en de stadsmagazijnen. 

Suikerkaai Halle tijdelijk eenrichtingsstraat voor werken Zuidbrug

De Vlaamse Waterweg nv heeft zoals geweten grootse plannen voor de opwaardering van het kanaal naar Charleroi.  Het doel hiervan is in de eerste plaats om de waterweg beter toegankelijk te maken voor het duurzame binnenvaarttransport en zo te zorgen voor economische meerwaarde voor de regio Halle en een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de verkeerscongestie.  Daarnaast is het de bedoeling om door onder meer de aanleg van verschillende oevertypes, nieuwe jaagpaden en wandelboulevards, de band tussen de waterweg en zijn omgeving versterken.  

Eén van de eerste werven in het kader van de opwaardering is die voor de bouw van de Zuidbrug in Halle.  Deze Zuidbrug wordt de nieuwe autoverbinding tussen de René Deboecklaan en de Suikerkaai enerzijds en de Vogelpers en Sint-Rochusstraat anderzijds.  Ze zal dus de nabijgelegen Bospoortbrug vervangen, die in de toekomst wordt vernieuwd en zal voorbehouden zijn voor voetgangers en fietsers.  Zowel op de linker- als rechteroever van het kanaal in Halle, zijn er voorbereidende werken aan de gang voor de bouw van de Zuidbrug.

Eénrichtingsverkeer Suikerkaai
Dit jaar worden in eerste instantie de bestaande oevers vervangen door nieuwe oevermuren. Om deze oeverwerken vlot en veilig te kunnen uitvoeren dient de verkeerscirculatie op de Suikerkaai tijdelijk te worden aangepast.  Hiervoor zal vanaf vandaag 18 februari 2019 tot 1 oktober 2019, één baanvak van de Suikerkaai afgesloten worden ter hoogte van de Zennebrug en de stadsmagazijnen. 

Tijdens deze werken zal er tussen de Thevenetlaan en de Zennebrug één rijstrook beschikbaar blijven op de Suikerkaai in de richting van de Bospoortbrug. De doorgang richting Zennebrug wordt afgesloten. Er kan omgereden worden naar het Bevrijdingsplein via de Basiliekstraat, de Arkenvest en Bergensesteenweg. Voor fietsers en voetgangers is er geen probleem. Zij kunnen in beide richtingen gebruik blijven maken van de Suikerkaai.  De industriezone 3A blijft toegankelijk via het Bevrijdingsplein. Ook het verkeer dat de industriezone wil verlaten kan opnieuw richting Bevrijdingsplein rijden. 

Aannemer THV Herbosch-Kiere/Viabuild start vandaag 18 februari 2019 met de werfinrichting en aanpassing van de verkeerscirculatie in de werkzone en de aanvoer van de nodige werftuigen.  Het boren van de eerste betonpalen in de oevers zal aanvatten in de week van 18 maart 2019.

Doel is om de oeverwerken tegen 1 oktober van dit jaar afgerond te hebben.  

Meer informatie over de opwaardering van het kanaal naar Charleroi en de bouw van de Zuidbrug is terug te vinden op www.kanaalnaarcharleroi.be.
 

Laatste nieuws

Top