Nieuws : Steenbruggebrug onderbroken voor herstellingswerken

Steenbruggebrug onderbroken voor herstellingswerken

Van 25 tot en met 27 maart 2019 voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Steenbruggebrug over het kanaal Gent-Oostende. De brug op de grens van Oostkamp en Brugge zal telkens afgesloten worden voor het verkeer van 8.30 tot 16.30 uur. Er worden plaatselijke omleidingen voorzien.

Steenbruggebrug onderbroken voor herstellingswerken

De Steenbruggebrug is een belangrijke verbinding tussen Brugge en Oostkamp en wordt dagelijks intensief gebruikt door de scheepvaart en het wegverkeer. Van 25 tot en met 27 maart 2019 voert waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de brug. Een aantal langsliggers, die het wegdek dragen, en enkele stabiliteitsverbanden worden vervangen.

Tijdens de werken wordt de brug telkens van 8.30 tot 16.30 uur afgesloten voor het verkeer, daarbuiten is ze wel toegankelijk. Er worden plaatselijke omleidingen voorzien.

Omleidingen tijdens werken
Fietsers en voetgangers kunnen rond via de fietsbrug aan de Lappersfortstraat. Vanuit Oostkamp is de fietsbrug te bereiken via de Vaartdijkstraat, vanuit Brugge via de Tragelweg of de Baron Ruzettelaan.

Voor het wegverkeer zijn er verschillende omleidingen om de druk op de lokale wegen te beperken. Het verkeer dat richting Oostkamp moet, kan omrijden via de Brugse buitenring (R30), de Boeveriepoort en de Expresweg (N31) of via Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat. Het verkeer dat naar Sint-Michiels moet, kan rond via de Brugse buitenring (R30) en de Boeveriepoort. Bestuurders die richting Brugge centrum moeten, kunnen een omleiding volgen via de Expresweg (N31) of Sint-Michiels (via de Rijselstraat of de Spoorwegstraat).

Tijdens de werken worden een aantal haltes van De Lijn niet bediend en zijn er vervanghaltes voorzien. Meer info vind je via www.delijn.be/omleidingen.

Nieuwe brug
In de toekomst wordt de Steenbruggebrug vervangen door een hoge, vaste brug voor een vlottere mobiliteit op en over het kanaal Gent-Oostende in de zuidelijke rand van Brugge. Ernaast komt er een vlakke, beweegbare brug voor fietsers en voetgangers. De nieuwe bruggen maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen.

Momenteel werkt De Vlaamse Waterweg nv verder aan het voorontwerp dat dit jaar klaar zal zijn. Het is een belangrijke volgende stap in dit project waarover de waterwegbeheerder nog zal communiceren naar bewoners en het ruimere publiek.

Laatste nieuws

Top