Nieuws : Start werken nieuwe voetgangersbrug over het kanaal 

Start werken nieuwe voetgangersbrug over het kanaal 

Deze week start De Vlaamse Waterweg nv met de voorbereidende werken voor de aanleg van een voetgangersbrug over het kanaal naar Charleroi ter hoogte van het station in Halle. Deze brug, die de naam Sint-Annabrug zal krijgen, zal een grote tijdswinst opleveren voor voetgangers. Door de werken zal de Graankaai enkele dagen afgesloten zijn voor het verkeer.

Start werken nieuwe voetgangersbrug over het kanaal 

Grote tijdswinst voor voetgangers
Voor de voetgangers die van het station of de Sint-Rochuswijk naar het centrum van Halle willen wandelen, zal deze gloednieuwe brug heel wat tijdswinst opleveren. Nu moeten ze een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug. Maar door de bouw van de Sint-Annabrug zullen reizigers rechtstreeks van de Vandepeereboomstraat de oversteek over de sporen en het kanaal kunnen maken.
 
De nieuwe brug zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat (“het Waggelbrugske”). Van daaruit sta je dus op nauwelijks 5 minuten in het centrum. Door de Sint-Annabrug kan je dus bijzonder vlot van de stationsparking, de parking aan de Welkomstlaan of de Sint-Rochuswijk naar het centrum wandelen. De brug zal ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Fietsers kunnen met hun fiets aan de hand de brug gebruiken.
 
Deze nieuwe brug maakt deel uit van de herinrichting en de opwaardering van het kanaal naar Charleroi.
 
Voorbereidende werken op Graankaai en Willamekaai

  • Deze week start De Vlaamse Waterweg nv met enkele voorbereidende werken. Zo zal er op de Graankaai een sleuf getrokken worden in de ondergrond. Op die manier kunnen de aanwezige nutsleidingen in kaart worden gebracht. De sleuven worden onmiddellijk terug gedicht. Om dit mogelijk te maken zal de Graankaai afgesloten worden van donderdag 6 tot en met vrijdag 7 september. 

    De NMBS zal tijdens drie dagen ook onderhoudswerken uitvoeren aan het stationsgebouw. Op die manier wordt de verkeershinder zoveel mogelijk geconcentreerd. Voetgangers kunnen wel nog gebruik maken van de Graankaai maar auto’s en fietsers moeten omrijden via de Vandepeereboomstraat. 
     

  • Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september voert de Vlaamse Waterweg vervolgens voorbereidende werken uit op de Willamekaai. Ook hier zal onderzocht worden waar destijds welke nutsleidingen werden geplaatst. Op de Willamekaai zal het verkeer weinig hinder ondervinden van deze werken omdat het zal worden omgeleid via de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar. Er zullen tijdens de werken wel tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Laatste nieuws

Top