Nieuws : Slijpebrug in Middelkerke krijgt nieuw wegdek

Slijpebrug in Middelkerke krijgt nieuw wegdek

Het wegdek van de Slijpebrug in Middelkerke is aan vernieuwing toe. Van 17 tot en met 21 juni 2019 voert De Vlaamse Waterweg nv werken uit en is de brug over het kanaal Plassendale-Nieuwpoort afgesloten. Voor fietsers en voetgangers blijft de brug toegankelijk, voor het gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding voorzien.

Slijpebrug in Middelkerke krijgt nieuw wegdek

De Vlaamse Waterweg nv voert volgende week werken uit aan de Slijpebrug over het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Middelkerke. De brug krijgt een nieuw wegdek zodat het verkeer ook in de toekomst vlot de oversteek kan maken. De werken starten op maandag 17 juni om 7.30 uur. De werken zijn sterk weersafhankelijk; zonder regenval of onvoorziene omstandigheden zijn de werken klaar tegen vrijdagavond 21 juni 2019.

Verloop van de werken
Eerst zal de aannemer de oude slijtlaag van het wegdek verwijderen. Vervolgens wordt het onderliggende brugdek gezandstraald. Tot slot worden een nieuwe slijtlaag in kunsthars en wegmarkeringen aangebracht.

Toegankelijkheid
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken over de brug. In overleg met de gemeente en de lokale politie worden voor het gemotoriseerd verkeer omleidingen voorzien. Bestuurders die van de E40 komen, kunnen omrijden via de N358. Het verkeer vanuit Middelkerke-centrum kan een omleiding volgen via de N34.

Laatste nieuws

Top