Nieuws : Ruimingswerken brugdek Humbeek-Sas morgen van start

Ruimingswerken brugdek Humbeek-Sas morgen van start

Na de aanvaring van de brug van Humbeek-Sas afgelopen donderdag hield kanaalbeheerder De Vlaamse Waterweg nv het nodige coördinerend en technisch overleg en werden voorbereidingen getroffen voor het weghalen van het beschadigde brugdek.  Vanaf morgenochtend 22 januari om 06.00 uur zullen de prioritaire werken in dit kader - die de vaarweg weer vrij moeten maken voor de scheepvaart - van start gaan.

Ruimingswerken brugdek Humbeek-Sas morgen van start

Update 22 januari 13u00: De werken voor het verwijderen van het brugdek in Humbeek-Sas zijn vanmiddag – sneller dan verwacht - afgerond.  De scheepvaart is omstreeks half een terug vrijgegeven.  De Vlaamse Waterweg nv bekijkt nu verder de planning voor de globale herstelling van de brug en voor het inleggen van een veerdienst.  Deze laatste zal in functie van de nodige ingrepen op het terrein eind deze week of uiterlijk begin volgende week kunnen worden opgestart.

Afgelopen weekend werden al de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.  In het bijzonder werden de tegengewichten van de brug gezekerd, opdat het brugdek er morgen zou kunnen worden van losgekoppeld.  Morgenochtend 06.00 uur start aannemer Hye NV met de verdere werken, waarbij het brugdek op een ponton zal worden geplaatst om te worden afgevoerd voor herstelling.  Tegen 18.00 uur morgenavond zou deze klus geklaard moeten zijn, tenminste als technische of weersomstandigheden niet voor vertraging zorgen.

In de periode van de werken zal de Oostvaartdijk op sommige tijdstippen moeilijk bereikbaar zijn en valt er lokaal ook enige hinder te verwachten.  De bewoners krijgen hierover vandaag een brief in de bus.

Veerdienst
Naar aanleiding van het ongeval afgelopen donderdag, waarbij het brugdek door een binnenschip uit positie werd geduwd en zwaar beschadigd geraakte, is de brug mogelijk voor enkele maanden afgesloten voor het wegverkeer.  Dit zorgt in het bijzonder voor fietsers en voetgangers voor veel hinder.  Om hieraan te verhelpen organiseerde het gemeentebestuur de voorbije dagen al een busdienst.  Intussen onderzocht De Vlaamse Waterweg nv de mogelijkheid om een veerdienst in te richten.  De besprekingen in dit verband kennen een gunstig verloop, zodat vermoedelijk eind deze week al een veerdienst operationeel zal zijn.

Beelden
De pers wordt vriendelijk gevraagd om tijdens de uitvoering van de werken de veiligheidsperimeter rond de werf te willen respecteren.  Beelden maken van de ruiming van het brugdek kan het best vanaf het gedeelte van de Oostvaartdijk tussen Mechelstraat en Kanaalstraat in Humbeek.  Voor eventuele verdere info of quotes kunt u contact opnemen met de regionale woordvoerder via onderstaande coördinaten.

Bewonersvergadering
Om de lokale bevolking te kunnen informeren over de geplande veerdienst en een inschatting te kunnen geven van het verdere verloop van de herstellingswerken aan de brug, organiseren het gemeentebestuur en De Vlaamse Waterweg nv komende woensdag 23 januari om 18.30 uur een bewonersvergadering in de basisschool De Mozaïek, Nachtegaallaan 5 te Humbeek. 

Laatste nieuws

Top