Nieuws : Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Fase 5: 20 september tot 25 november
De renovatie van de baanbrug over de Rupel gaat op 20 september om 20.00 u een volgende fase in. Door extra inspanningen van de aannemer is dat een week eerder dan gepland.
Het grootste deel van de asfalteringswerken zijn intussen klaar. Het beweegbaar brugdeel heeft een nieuwe slijtlaag gekregen en onderin de kelder werden ook de nodige herstellingen uitgevoerd. In deze vijfde werffase gaat de aannemer verder met zandstralen en schilderen van de vaste overspanningen. Ook de herstelling van het metselwerk van de brugpijlers staat nog op de planning.

Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Fietser, voetganger of bromfietser klasse A of B?
U kan opnieuw in twee richtingen op een gereserveerde strook op de brug passeren. Dat betekent dat de veerdienst Boom – Klein-Willebroek terug vaart volgens het reguliere regime:

 • Tot en met 30 september: zomerregime
  Maandag tot vrijdag: 7.00 u tot 20.00 u
  Weekends en feestdagen: 9.00 u tot 20.00 u
   
 • Vanaf 1 oktober: winterregime
  Maandag tot vrijdag: 7.00 u tot 18.00 u
  Weekends en feestdagen: 9.00 u tot 18.00 u
   
 • Overzetten op het uur en op het halfuur, maar geen overzet om 12.30 u wegens middagpauze (op woensdag om 11.30 u).

Komt u met de (vracht)wagen?
In tegenstelling tot eerdere communicatie, blijven in beide rijrichtingen de omleidingen van kracht. Dit omwille van de heraanleg van de Frans De Schutterlaan (N177), waarmee Agentschap Wegen en Verkeer op 8 oktober start.

Met de (vracht)wagen vanuit Antwerpen neemt u de nieuwe afrit Ooievaarsnet die tijdelijk voor de werken werd geopend. Met de (vracht)wagen vanuit Brussel volgt u de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom.

Neem je de bus?
Ook De Lijn past zijn dienstregeling aan in functie van de werken. Mogelijk neemt uw lijn een alternatieve reisweg. De aangepaste dienstregeling kan u op www.delijn.be raadplegen.

Meer weten
Op www.vlaamsewaterweg.be/renovatie-baanbrug-boom vindt u de meest recente informatie over het project. Op www.wegenenverkeer.be/boom komt u alles over de heraanleg van de Frans De Schutterlaan te weten.
Heeft u ondertussen vragen over de renovatie van de Rupelbrug, mail dan naar zeescheldezeekanaal@vlaamsewaterweg.be of bel het nummer 03 224 67 11. 
 

Laatste nieuws

Top