Nieuws : Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Fase 2: 7 juni tot 17 juli 2018
De renovatie van de baanbrug over de Rupel, die op 28 mei startte, gaat op 7 juni een volgende fase in. Nu de voetpaden en boordstenen zijn opgebroken, gaat de aannemer verder met de afbraak van de wegenis. Daarna start hij met het plaatsen van een nieuwe waterdichte rok, die de brug zal beschermen tegen vochtinsijpeling. Ook zet hij de brug alvast in de stelling en start hij met het aanbrengen van een nieuwe anti-corrosiebescherming op de stalen draagstructuur.

Renovatie Rupelbrug gaat volgende fase in

Om de werken kwalitatief te kunnen uitvoeren, moet de aannemer de brug volledig afsluiten. Alle verkeer zal de omleiding moeten volgen.

Kom je met de (vracht)wagen vanuit Brussel?
Dan volg je de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom.

Kom je met de (vracht)wagen vanuit Antwerpen?
Dan neem je de nieuwe afrit Ooievaarsnest die tijdelijk voor de werken geopend is.

Neem je de bus?
Ook De Lijn past zijn dienstregeling aan in functie van de werken. Mogelijk neemt jouw lijn een alternatieve reisweg. De aangepaste dienstregeling kan je op delijn.be raadplegen. 

Fietser, voetganger of bromfietser klasse A of B?
Het veer Boom – Klein-Willebroek zal ter beschikking staan. Houd tijdens de spits wel rekening met langere wachttijden dan normaal.

Wanneer de brug volledig afgesloten is, breidt de veerman de bedieningstijden uit: van 5.30 u tot 22.30 u. Bovendien verdubbelt hij de overzetfrequentie naar ieder kwartier, zonder opname van middagpauze. Dat op weekdagen, in de weekends en op feestdagen. Alleen bij hevige storm en dichte mist mag het veer, conform het scheepvaartreglement, niet uitvaren. 

Meer weten?
Neem een kijkje op vlaamsewaterweg.be/renovatie-baanbrug-boom

Vragen?
Mail naar zeescheldezeekanaal@vlaamsewaterweg.be of bel het nummer 03 224 67 11.

Plan Rupelbrug afgesloten in beide richtingen

Laatste nieuws

Top