Link naar homepage

Pendelbus vervoert voetgangers tijdens onderhoud ophaalbrug in Oudenaarde

Pendelbus vervoert voetgangers tijdens onderhoud ophaalbrug in Oudenaarde

Op bepaalde onderdelen van de ophaalbrug over de Schelde in de Bergstraat van Oudenaarde zijn aan herstelling toe. Om de ingrepen vlot te kunnen uitvoeren, zal de brug vanaf 19 augustus tot 24 augustus de hele tijd in haar hoogste stand staan. Fietsers en gemotoriseerd verkeer zullen via de andere brug in de Matthijs Casteleinstraat de Schelde kunnen oversteken. Speciaal voor voetgangers legt De Vlaamse Waterweg nv een pendelbusje in.

Pendelbus vervoert voetgangers tijdens onderhoud ophaalbrug in Oudenaarde

Aan weerszijden van de brug zal een opstaphalte zijn. Voetgangers die naar de overkant moeten, kunnen gewoon instappen. Het busje zal tussen 7u en 19u paraat staan. Alleen om 12u en 16u moet de chauffeur de verplichte rij- en rusttijden respecteren en de pendeldienst onderbreken.

Gecombineerd met wegenwerken

In samenspraak met het Agentschap Wegen en Verkeer, kwamen we overeen om de werken aan de ophaalbrug te combineren met de werken aan de Leupegemstraat. Zo is er slechts één week hinder tijdens een rustigere verkeersperiode. Wachten met de werken zou het schoolverkeer namelijk bemoeilijken.

Brug op 24 augustus weer toegankelijk

Aan de ophaalbrug zullen we een drietal onderhoudstaken uitvoeren:

  • Enkele onderdelen lassen en schilderen;
  • De infrastructuur waarmee de brug op de oevers staat reinigen;
  • De slagbomen voor zowel de schepen als het wegverkeer herstellen.

Stuk voor stuk karweien waarvoor de brug omhoog moet staan. Tot slot moeten de verf en andere vloeistoffen die we aanbrengen eerst opdrogen alvorens de brug naar beneden kan. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de brug op 24 augustus tegen de vooravond weer open zijn voor alle verkeer.

Laatste nieuws

Top