Nieuws : Opheffing captatie-en recreatieverbod op bevaarbare waterlopen Antwerpen en Limburg

Opheffing captatie-en recreatieverbod op bevaarbare waterlopen Antwerpen en Limburg

Vandaag hebben de gouverneurs van Antwerpen en van Limburg  in overleg met De Vlaamse Waterweg nv het captatieverbod en het zachte recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in de provincies Antwerpen en Limburg opgeheven.

Opheffing captatie-en recreatieverbod op bevaarbare waterlopen Antwerpen en Limburg

Op 14 september 2018 werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen dd. 27/7/2018 reeds opgeheven. Vandaag hebben de gouverneurs van Limburg en van Antwerpen in overleg met De Vlaamse Waterweg v ook het captatieverbod en het zachte recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in de provincies Antwerpen en Limburg opgeheven.

Het betreft volgende kanalen:

  • Zuid-Willemsvaart
  • Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten
  • Kanaal Dessel-Kwaadmechelen: vanaf het kanaal Bocholt-Herentals tot aan brug 3 Mol Rauw (km-punt 3.125 = brug Zuiderring N71 Mol)
  • Kanaal naar Beverlo
  • Kanaal Bocholt-Herentals

Enerzijds is er een zichtbare afname van blauwalgenbloei op deze waterlopen omwille van de gewijzigde meteorologische en hydrologische omstandigheden op deze waterlopen. Anderzijds worden er de komende dagen geen - voor de tijd van het jaar - ongebruikelijke temperaturen meer verwacht.

Het is dus niet langer noodzakelijk om het geldende captatieverbod voor land- en tuinbouwtoepassingen en het zacht recreatieverbod te behouden. Aangezien er zich nog resten van algenbloei kunnen bevinden, blijft voorzichtigheid geboden.  

Laatste nieuws

Top