Link naar homepage

Onderhoudswerken Hofstadebrug in Boortmeerbeek

Onderhoudswerken Hofstadebrug in Boortmeerbeek

Van 2 mei tot en met 3 juni worden onderhoudswerken uitgevoerd aan de Hofstadebrug over het Kanaal Leuven-Dijle op de grens van Boortmeerbeek, Zemst en Mechelen. Tijdens de werken is de brug afgesloten en geldt een aangepaste verkeerssituatie.

Onderhoudswerken Hofstadebrug in Boortmeerbeek

De Hofstadebrug, een basculebrug over het Kanaal Leuven-Dijle in Boortmeerbeek (N267), dateert uit 1986. Door intensief gebruik is de slijtlaag op het brugdek aan vervanging toe.

Een gespecialiseerd aannemer zal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de bestaande slijtlaag op het brugdek verwijderen en een nieuwe slijtlaag aanbrengen. Die zorgt voor meer rijcomfort voor de bruggebruiker en beschermt de onderliggende brugdelen. Tegelijk zal de aannemer ook herstellingen aan het stalen brugdek en de betonnen landhoofden uitvoeren en kleine schilderwerken doen.

De Hofstadebrug zal van maandag 2 mei 6.00 u tot vrijdag 3 juni 18.00 u niet toegankelijk zijn voor verkeer. Er zijn omleidingen voorzien. Voertuigen moeten een omleiding volgen via E19-N21-N26. Zwakke weggebruikers worden via de kortste route langs het kanaal omgeleid (Schiplakenbrug/Hellebrug).
 

Laatste nieuws

Top