Nieuwe loskade voor firma Beneo-Remy in Wijgmaal

Nieuwe loskade voor firma Beneo-Remy in Wijgmaal

De Vlaamse Waterweg nv start deze week de werken op voor de vervanging van de oude kade Beneo-Remy II in Wijgmaal.  Daarvoor dient het verkeer tijdelijk over één rijstrook te rijden.  Fietsers en voetgangers behouden hun doorgang.

Nieuwe loskade voor firma Beneo-Remy in Wijgmaal

De oeverconstructie en bijhorende loskade van het voedselverwerkingsbedrijf Beneo-Remy, langs het kanaal Leuven-Dijle in Wijgmaal bij Leuven, is momenteel sterk verouderd en in slechte staat.  Kanaalbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en het betrokken bedrijf hebben een publiek-private samenwerking afgesloten voor de vervanging ervan.

De kanaaloever zal over een afstand van honderd meter worden vernieuwd en de oude kade zal worden vervangen door een nieuwe aanmeerplaats en oeverconstructie.  Gelijktijdig zal Beneo-Remy nv een nieuwe losinstallatie plaatsen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts is verheugd over de nieuwe PPS-samenwerking.  “De nieuwe laad- en losinstallatie is opnieuw een keuze om vracht te vervoeren via het water.  Dat is goed nieuws voor iedereen, want elke vracht die over het water kan gaan, moet niet meer over de weg. Hopelijk volgen veel bedrijven dit voorbeeld en ruilen nog meer ondernemers de file voor de filevrije waterweg.” 

Alternerend verkeer
Om de werken aan de nieuwe oever en kade veilig te kunnen uitvoeren dient het wegverkeer alternerend over één rijstrook te worden geleid.  Fietsers en voetgangers kunnen de werf in beide richtingen passeren of de andere oever nemen.

De werken starten deze week en zullen een viertal maanden in beslag nemen.  Ze worden uitgevoerd door aannemer Hye NV en kosten ruim 350.000 euro, waarvan zo'n 262.000 voor rekening van De Vlaamse Waterweg nv en de rest van de firma Beneo-Remy.
 

Laatste nieuws

Top