Nieuwe Kruineikebrug in Tildonk nadert voltooiing

Nieuwe Kruineikebrug in Tildonk nadert voltooiing

Van 26 juni tot 25 juli voert De Vlaamse Waterweg nv de laatste wegeniswerken uit aan de nieuwe Kruineikebrug in Tildonk (Haacht). Het project nadert dan ook voltooiing. Op 12 juli wordt de nieuwe brug in gebruik genomen voor gemotoriseerd verkeer. De bestaande brug blijft voorbehouden voor wandelaars en fietsers.

Nieuwe Kruineikebrug in Tildonk nadert voltooiing

De komende maand werkt De Vlaamse Waterweg nv de Kruineikebrug in Tildonk (Haacht) en de wegenis ernaartoe verder af. De nieuwe Kruineikebrug is nodig om een betere ontsluiting van de industriezone Hambos langs het Kanaal Leuven-Dijle te realiseren waardoor in de toekomst de dorpskern van doorgaand vrachtverkeer ontlast zal worden.

In een eerste fase, van 26 juni 7.00 u tot 12 juli 7.00 u, zal de waterwegbeheerder de Kruineikestraat verleggen naar de nieuwe Kruineikebrug. De Kruineikestraat zal die periode ter hoogte van de bestaande brug volledig gestremd zijn voor alle verkeer. Voor gemotoriseerd verkeer is een lokale omleiding voorzien via de Provinciesteenweg (N21), Kampenhout-Sas en de Mechelsesteenweg-Leuvensesteenweg (N26). Voetgangers en fietsers zullen voor de duur van de werken de nieuwe brug mogen gebruiken.

Aansluitend, op 12 juli, wijzigt de verkeerssituatie. Dan zal de nieuwe brug definitief in gebruik worden genomen voor alle gemotoriseerd verkeer. De oude brug zal vanaf dan ontoegankelijk voor voertuigen zijn en blijft voorbehouden voor wandelaars en fietsers.

In een tweede fase, van 12 juli 7.00 u tot 25 juli 17.00 u, zal De Vlaamse Waterweg nv de wegenis aan de Vaartdijk in Tildonk ter hoogte van de oude brug heraanleggen. Het verkeer zal die periode slechts beurtelings kunnen passeren, uitgezonderd de dagen waarop het asfalt aangebracht wordt. Er zullen verkeerslichten worden geplaatst.

Een andere belangrijke mijlpaal is dat de werken aan de ontsluitingsweg rond Tildonk centrum recentelijk aanbesteed en gegund werden aan aannemer Vanhoeyveld B&M uit Boortmeerbeek. Via deze ontsluitingsweg zal het vrachtverkeer via de Zuiddijk, Beekstraat en Molenweg veiliger de N26 kunnen bereiken. De Vlaamse Waterweg nv voorziet in augustus de eerste fase van de werken (het stuk tussen Zuiddijk en Postweg in Haacht) te laten opstarten. Het gedeelte van de werken op grondgebied Herent volgt in de loop van 2022.
 

Laatste nieuws

Top