Link naar homepage

Nieuw jaagpad onder spoorbruggen Halle opengesteld

Nieuw jaagpad onder spoorbruggen Halle opengesteld

Het jaagpad op de rechteroever van het kanaal naar Charleroi is weer toegankelijk ter hoogte van de spoorbruggen in Halle. Daarmee komt een einde aan oeverwerken die jaren hebben aangesleept. “Goed nieuws voor de vele fietsers en wandelaars die gebruik maken van het jaagpad”, zegt minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts, die het jaagpad zelf goed kent. “De vervelende omweg behoort tot het verleden”.

Nieuw jaagpad onder spoorbruggen Halle opengesteld

De doorgang tussen de Bospoortbrug in Halle en de sluis in Lembeek op de rechteroever van het kanaal naar Charleroi is opnieuw mogelijk. Alle omleidingssignalisatie werd weggenomen. Daarmee komt eindelijk een einde aan werken die opgestart werden in het najaar van 2015. De werken waren nodig om de sterk verouderde en instabiele oeverconstructie te vernieuwen. Tegelijkertijd werd het kanaal plaatselijk rechtgetrokken en werd de oever verstevigd.

Ik bedank de omwonenden en de vele gebruikers van het jaagpad voor hun geduld”, zegt de bevoegde minister Ben Weyts, die zelf in Beersel woont en het jaagpad goed kent. “Er zijn tijdens de werken helaas onvoorziene technische problemen gerezen. Het rotsgesteente in de ondergrond heeft ons parten gespeeld.

De werken zijn nu voorlopig afgerond.  In een latere fase zal de nieuwe oever nog worden doorgetrokken, waarna de oude oever kan worden afgebroken.  Deze werken zullen pas plaatsvinden na de realisatie van de nieuwe Zuidbrug, die nu volop voorbereid wordt. Tijdens de werken aan de nieuwe brug zal er tussen de Bospoortbrug en de spoorwegbruggen over het kanaal een tijdelijk jaagpad langs de sporen worden aangelegd. Dat tijdelijk jaagpad zal aansluiten op het jaagpad dat nu net werd aangelegd. “Tijdens de werken aan de Zuidbrug zal de doorgang van het jaagpad op de rechteroever dus altijd gegarandeerd blijven, zegt Weyts.

Laatste nieuws

Top