Link naar homepage

N378 langs Leopoldkanaal weer open vanaf 8 september

N378 langs Leopoldkanaal weer open vanaf 8 september

Vanaf 1 tot uiterlijk 8 september zal waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de Leopoldsvaart-Noord (N378) langs het Leopoldkanaal in Damme herstellen. Tijdens de werken is de baan afgesloten en zal alle verkeer een omleiding moeten volgen. Aansluitend kan de weg weer volledig opengesteld worden voor het verkeer. 

N378 langs Leopoldkanaal weer open vanaf 8 september

Op de voorlaatste dag van 2018 ontstond er een bres in de middendijk tussen het Afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldkanaal in Damme. Daardoor raakte ook de landdijk van het Leopoldkanaal beschadigd en moest de naastgelegen weg afgesloten worden. 

Eerder dit jaar verstevigde waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de midden- en landdijk met breuksteen en kleigrond. Nu die zich ‘gezet’ heeft en de dijk volledig uitgehard en gestabiliseerd is, kunnen de herstellingswerken aan de aangrenzende Leopoldsvaart-Noord (N378) starten op 1 september.

Verloop van de werken
Eerst graaft de aannemer het stuk weg van 50 meter lengte uit tot op één meter diepte. Daarna volgt een stabiliteitsproef, die normaliter zal uitwijzen dat de ondergrond nog stabiel genoeg is. Er reed tijdens de werken aan de dijk immers al verkeer over de weg en die gaf geen krimp. Tot slot bouwen de werklieden een volledig nieuw wegdek, van fundament tot toplaag. Ten laatste op 8 september zal alle verkeer weer langs de dijk kunnen.

Laatste nieuws

Top