Nieuws : Lichtere asfaltlaag moet storingen Brielenbrug vermijden

Lichtere asfaltlaag moet storingen Brielenbrug vermijden

De Vlaamse Waterweg nv laat werken uitvoeren aan het wegdek van de Brielenbrug in Tisselt (Willebroek).  Daarvoor moet de brug tijdelijk worden afgesloten voor het wegverkeer.  Fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken.

Lichtere asfaltlaag moet storingen Brielenbrug vermijden

UPDATE 8/11: Na het eerdere uitstel wegens omstandigheden, dienen de voor komend weekend aangekondigde werken aan de Brielenbrug in Tisselt wegens de ongunstige weersvoorspellingen helaas opnieuw te worden uitgesteld.  Zonder tegenbericht zullen de werken plaatsvinden in het weekend van 16, 17 en 18 november, volgens dezelfde regeling (werken van vrijdag 20 uur tot zondag 18 uur met omleiding van het wegverkeer, maar doorgang voor fietsers en voetgangers).

De werken omvatten het wegfrezen en vervangen van de huidige asfaltlaag op het wegdek van de Brielenbrug. Die werd aangebracht na de herstellingswerken aan de Brielenbrug in 2014 maar bleek samen met andere ingrepen het brugdek aanzienlijk zwaarder te hebben gemaakt, wat al meermaals zorgde voor overbelasting van het hijsmechanisme van de brug.

Dunnere asfaltlaag
Om dergelijke storingen en de ermee gepaard gaande hinder en veiligheidsrisico’s in de toekomst te vermijden, wordt de huidige asfaltlaag nu vervangen door een dunnere, zodat het brugdek vier tot zes ton lichter wordt.
De werken worden uitgevoerd vanaf vrijdag 16 november a.s. om 20u en zullen normaal gezien duren tot zondag 18 november om 18u. Gedurende de werken wordt voor het wegverkeer een omleiding voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen de brug gewoon blijven gebruiken.

Laatste nieuws

Top