Link naar homepage

Kellenaarsbrug in Lo-Reninge wordt hersteld

Kellenaarsbrug in Lo-Reninge wordt hersteld

Vanaf woensdag 10 juni 2020 wordt de Kellenaarsbrug over het Lokanaal in Lo-Reninge afgesloten voor het verkeer. De Vlaamse Waterweg nv renoveert de brug grondig na eerdere inspecties. Tijdens de werken wordt de brug afgesloten voor alle verkeer. De werken zullen een 3-tal weken duren en dus eind juni afgerond worden.

Kellenaarsbrug in Lo-Reninge wordt hersteld

Herstellingswerken

De Kellenaarsbrug in Lo-Reninge is een beweegbare ophaalbrug. Een tijd geleden werd, na een grondige inspectie, ernstige schade vastgesteld aan de draagstructuur van de brug. Deze schade wordt nu hersteld. Allereerst wordt zowel de balans van de brug, de constructie boven de brug, weggenomen alsook het brugdek. Deze onderdelen worden in het atelier van een gespecialiseerde staalbouwer hersteld en opnieuw geschilderd.

Ondertussen worden ook kleine herstellingswerken en schilderwerken uitgevoerd aan de andere delen van de Kellenaarsbrug ter plaatse. Nadien wordt alles opnieuw geïnstalleerd. Na 3 weken, eind juni dus, kan de brug opnieuw open voor verkeer.

Omleiding

In samenspraak met de gemeente Lo-Reninge zal het wegverkeer omgeleid worden via Fintele. Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruikmaken van de Hullebrug die op zo’n 800 meter van de Kellenaarsbrug ligt.

Laatste nieuws

Top