Link naar homepage

Jaagpad Grimbergen krijgt nieuw wegdek

Jaagpad Grimbergen krijgt nieuw wegdek

Het jaagpad op de rechteroever van het Zeekanaal Brussel-Schelde in Grimbergen krijgt een nieuw wegdek tussen de Gerselarendries en de Kluisweg. Het jaagpad is er in slechte staat. Jaagpadgebruikers moeten tijdelijk het jaagpad op linkeroever gebruiken. Tegelijkertijd plaatst de waterwegbeheerder, voor het comfort en de veiligheid van fietsers, een tijdelijke tussenberm op de Sluisweg in Zemst. Eind oktober zullen de werken klaar zijn.

Jaagpad Grimbergen krijgt nieuw wegdek

Na het bouwverlof, op dinsdag 4 augustus 2020 start een onderhoudsaannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de werken aan het jaagpad. Eerst zal hij het bestaande asfalt wegnemen. Daarna brengt hij een nieuwe toplaag aan. In totaal vernieuwt hij meer dan één kilometer jaagpad. De werken zullen ongeveer 60 werkdagen duren. Gedurende de werken is er geen verkeer op het jaagpad mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de andere oever. Vanaf eind oktober kunnen alle gebruikers zich weer comfortabel via het jaagpad verplaatsen.

Sluisweg krijgt tijdelijke tussenberm
Tegelijk zal De Vlaamse Waterweg nv op de Sluisweg in Zemst een tijdelijke afscheiding plaatsen tussen de rijweg en het fietspad. Een ‘tussenberm’ van plooibakens en wegmarkeringen zal, in afwachting van definitieve heraanleg van de Sluisweg, de veiligheid en het comfort van fietsers op het aanliggende fietspad verhogen. De ‘tussenberm’ zal de rijweg versmallen, waardoor er minder snel kan worden gereden. Bovendien zullen fietsers bij regenweer minder hinder ondervinden van de plassen die ontstaan aan de rand van het fietspad, waar de 40 jaar oude weg verzakt is.

Definitieve heraanleg Sluisweg
De Vlaamse Waterweg nv plant de komende jaren in Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Willebroek grootschalige werken aan het jaagpad langs het Zeekanaal Brussel-Schelde ter realisatie van fietssnelweg F23 Brussel-Vilvoorde-Boom. In dat kader zal de waterwegbeheerder ook de Sluisweg in Zemst volledig aanpakken. De exacte timing is vandaag nog niet gekend. Meer informatie over de geplande werken voor fietssnelweg F23 vindt u op de projectpagina: https://www.vlaamsewaterweg.be/fietssnelweg-f23.

Laatste nieuws

Top