Nieuws : Invaren brug Stokrooie door lek waterleiding uitgesteld tot 1 mei

Invaren brug Stokrooie door lek waterleiding uitgesteld tot 1 mei

Tijdens het verplaatsen van de nieuwe stalen brug van het montageterrein naar een ponton op het Albertkanaal is er zaterdagnacht een waterleiding geraakt. Het betreft een (transport)waterleiding die tussen het jaagpad en de Albertkanaalstraat ligt. Het terrein (inclusief Albertkanaalstraat en jaagpad) stond door de breuk in geen tijd helemaal blank. Hierdoor is de invaaroperatie die vandaag zondag 28 april gepland stond uitgesteld naar een latere datum. De nieuwe brug is niet beschadigd en ook de oever is niet in gevaar. De Watergroep heeft de leiding momenteel afgesloten.

Bovenstaande betekent dat de Albertkanaalstraat maandagochtend nog niet opengesteld kan worden. Het invaren van de brug zal aanstaande woensdag 1 mei gebeuren. 

Invaren brug Stokrooie door lek waterleiding uitgesteld tot 1 mei

Dinsdagavond en -nacht wordt de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Woensdagmorgen vaart het ponton dan omstreeks 7.30 uur richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen wordt het ponton gedraaid en wordt de brug over de nieuwe landhoofden getild.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie een goed zicht wil op de werken, kan in een veilige voorziene zone op rechteroever ter hoogte van de Goorstraat de werken volgen. Je bereikt de zone via de Massinweg.

 

kijklocatie invaren brug stokrooie

Laatste nieuws

Top