Link naar homepage

Installatie tijdelijke Kruispoortbrug I komt eraan

Installatie tijdelijke Kruispoortbrug I komt eraan

Sinds begin januari is de aannemer volop bezig op het terrein met de voorbereiding van de installatie van de tijdelijke Kruispoortbrug I. Volgens de huidige planning worden de verschillende, stalen brugonderdelen eind januari via het water richting Brugge vervoerd. De brug zelf wordt begin februari geïnstalleerd en gaat zonder onvoorziene omstandigheden half februari open voor het verkeer. 

Installatie tijdelijke Kruispoortbrug I komt eraan

De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald na vaststelling van ernstige schade. In het kader van het project Stadsvaart komt er in de toekomst een nieuwe brug. In afwachting van de komst van deze nieuwe brug installeert De Vlaamse Waterweg nv een tijdelijke, beweegbare brug over het kanaal Gent-Oostende op dezelfde locatie dan de vorige.

Hoogste prioriteit
Heel recentelijk heeft de aannemer aan waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv een licht aangepaste planning bezorgd. Volgens deze planning vindt de installatie bijna twee weken later plaats dan voorzien. Concreet wil dit zeggen dat de brug half februari open kan voor het verkeer.  De productie en de behandeling (aanbrengen anti-corrosielaag, … ) van de onderdelen hebben volgens de aannemer vertraging opgelopen die niet meer ingehaald kan worden. 

Als bouwheer betreurt De Vlaamse Waterweg nv het uiteraard dat de aannemer zijn planning opnieuw bijstelt, maar benadrukt dat het project nog steeds de hoogste prioriteit krijgt. Een goed functionerende en veilige brug zo snel mogelijk open krijgen voor het verkeer is daarbij de gedeelde doelstelling van de aannemer en de waterwegbeheerder. 

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste stappen uit de planning:

  • laatste week van januari 2018: de verschillende brugonderdelen vertrekken via een ponton over het water richting Brugge
  • laatste week van januari 2018: de brugonderdelen komen aan in Brugge
  • eerste week van februari: installatie van de brug (met minimale hinder voor weg- en scheepvaartverkeer)
  • tussen begin en half februari 2018: aansluiting elektromechanica en uitgebreide testen
  • half februari 2018: opening van de brug 

Laatste nieuws

Top