Link naar homepage

IJsputbrug in Brugge wordt gerenoveerd

IJsputbrug in Brugge wordt gerenoveerd

Vanaf maandag 10 augustus 2020 zal De Vlaamse Waterweg nv de IJsputbrug over het kanaal Gent-Oostende renoveren in samenwerking met het agentschap Onroerend Erfgoed en de stad Brugge. Voetgangers kunnen tijdens de werken gebruikmaken van een tijdelijke brug net naast de IJsputbrug. Als alles goed gaat, kan de brug in de loop van november dit jaar weer open.

IJsputbrug in Brugge wordt gerenoveerd

UPDATE 11 december 2020 - De gerenoveerde IJsputbrug in Brugge schittert als nooit tevoren! Vanaf vanavond om 18 uur kan je hier weer comfortabel oversteken, om vlot te pendelen tussen het Minnewaterpark en het Vestibuleplein.

De IJsputbrug verbindt sinds 2002 het Minnewaterpark en het Vestibuleplein. Om er weer wat jaren tegen te kunnen, zal De Vlaamse Waterweg nv deze voetgangersbrug renoveren. De waterwegbeheerder investeert zo’n 600.000 euro en werkt hiervoor samen met de stad Brugge en het agentschap Onroerend Erfgoed.

Verloop van de werken
Een aantal voorbereidende werken zijn intussen reeds gebeurd zodat de renovatie op het terrein vanaf maandag 10 augustus vlot van start kan gaan. Daarbij zal zoveel mogelijk van het oorspronkelijke materiaal opnieuw gebruikt worden. Zonder onvoorziene omstandigheden is de renovatie van de IJsputbrug in de loop van november klaar.

De aannemer zal eerst zorgvuldig het houten brugdek wegnemen en veilig opbergen. Daarna wordt de brug omhuld met folie om de omgeving te vrijwaren van verf-, stof- en staaldeeltjes. Alle onderdelen worden vervolgens gereinigd en het staal krijgt een beschermende verflaag. Waar mogelijk wordt het materiaal hersteld en indien nodig vernieuwd. Tot slot legt de aannemer het houten brugdek weer netjes op zijn plaats en krijgt dit een veilige antislipprofilering. Omdat de IJsputbrug binnen de historische stadsvesten ligt, ondersteunt het agentschap Onroerend Erfgoed bij de uitvoering van de renovatie.

Tijdelijke voetgangersbrug
Voor voetgangers blijft een vlotte verplaatsing verzekerd. De Vlaamse Waterweg nv voorziet namelijk in overleg met de stad Brugge een tijdelijke brug net naast de IJsputbrug. Het is een ponton op het water dat je met trapjes langs de oevers kan bereiken.

Laatste nieuws

Top