Herstellingswerken Katelijnepoortbrug in Brugge worden tijdens het weekend uitgevoerd

Herstellingswerken Katelijnepoortbrug in Brugge worden tijdens het weekend uitgevoerd

Sinds gisterenavond 30 mei 2018 is er een ernstig, technisch probleem aan de Katelijnepoortbrug over het kanaal Gent-Oostende in Brugge. De brug kan sindsdien niet meer gedraaid worden, waardoor het scheepvaartverkeer van en naar de kusthavens volledig stilligt. Momenteel is de brug wel beschikbaar voor het wegverkeer. De herstellingswerken worden volop voorbereid en uitgevoerd tijdens het weekend. Tijdens deze dringende werken wordt de brug volledig afgesloten voor alle verkeer. 

Herstellingswerken Katelijnepoortbrug in Brugge worden tijdens het weekend uitgevoerd

Tijdens een brugbediening gisterenavond blokkeerde de Katelijnepoortbrug. Sindsdien is het niet mogelijk om de brug nog open te draaien voor het scheepvaartverkeer. Uit de vaststellingen van verschillende experts blijkt dat er ernstige schade is aan verschillende onderdelen van het draaipunt van de brug. Om deze onderdelen te kunnen herstellen, moet het draaipunt gedemonteerd worden. De demontage kan pas van start op het moment dat de brug opgevijzeld is. De herstellingsoperatie wordt momenteel met man en macht voorbereid. 

Geen verkeer over de brug tijdens de werken in het weekend

De herstellingswerken starten in de nacht van aanstaande vrijdag 1 juni op zaterdag 2 juni om 24.00 uur. Als de werken vlot verlopen, kan de brug tegen maandagochtend 4 juni 2018 om 6.00 uur opnieuw bediend worden en kan het scheepvaartverkeer terug doorvaren. Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om de hinder voor het scheepvaart- en wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. 
 

Laatste nieuws

Top