Link naar homepage

Herstellingswerken aan kanaalsluisje nabij Leie in Kortrijk

Herstellingswerken aan kanaalsluisje nabij Leie in Kortrijk

Van 2 juni tot en met 3 juli 2020 werkt De Vlaamse Waterweg nv in Kortrijk aan het historische sluisje op het kanaal Bossuit-Kortrijk dat grenst aan de Leie. Voor ieders veiligheid zijn het brugje over de sluis en het jaagpad tussen de Abdijkaai en de R8-brug onderbroken tijdens de werken en moet je een omleiding volgen.

Herstellingswerken aan kanaalsluisje nabij Leie in Kortrijk

UPDATE 16 JULI 2020

Tijdens de herstellingswerken aan het kanaalsluisje zijn bijkomende technische uitdagingen opgetreden. Deze willen we eerst aanpakken om de pleziervaart weer vlot te kunnen doorlaten. Alles wordt intussen verder bekeken met de aannemer en onze diensten. Meer info over het einde van de werken volgt later.

 


 

Als voorbereiding leggen we de sluis droog om eraan te kunnen werken, en nemen we overtollig slib weg. De oude sluisdeuren hebben hun tijd gehad en vervangen we door nieuwe, vier in totaal. Ook vernieuwen we de kapotte natuur- en bakstenen om de stevigheid en pracht van het sluisje te verzekeren. Dankzij de herstellingen kan de pleziervaart weer vlot het kanaal op- en afvaren via de sluis.

Tijdens de werken kan je het brugje over de sluis niet gebruiken om het kanaal over te steken. Ook het jaagpad is ter hoogte van het sluisje onderbroken omdat hier een kraan opgesteld staat. Fietsers en voetgangers️ kunnen rondgaan via de Gentsesteenweg en het nabijgelegen sluisje tussen de Spinnerij- en Groeningekaai. De Abdijkaai is tot aan de sluis toegankelijk.

Laatste nieuws

Top