X

Help onze website te verbeteren door te antwoorden op 2 korte vragen.

Velden met een * zijn verplicht
Link naar homepage

Herstellingen veerponten Maas na hoogwater

Herstellingen veerponten Maas na hoogwater

De voorbije weken werd hard gewerkt aan herstellingen van de veerponten na het hoogwater van juli. Goed nieuws: het autoveer ter hoogte van Berg en Meeswijk is hersteld en sinds gisterenavond opnieuw in de vaart. 

Minder goed nieuws voor ’t Veerke tussen Rotem en Grevenbicht: het pontje zal dit jaar niet meer kunnen varen. Boosdoener is een zandbank die ontstaan is door het hoogwater ter hoogte van de veerstoep in Grevenbicht. Minister van mobiliteit Lydia Peeters laat weten dat de afgelopen weken keihard is gewerkt om de zandbank ten dele weg te krijgen, maar omdat er nog steeds zand met de rivier meekomt, slibde het gedane werk elke keer weer dicht. 

Voorlopig dus 1-0 voor de Maas, maar De Vlaamse Waterweg en Rijkswaterstaat doen er alles om een nieuw vaarseizoen vanaf de lente weer mogelijk te maken. 

Ga je dit najaar fietsen in het RivierPark, gebruik dan het herstelde autoveer, de Pater Sangersbrug tussen Maaseik en Roosteren, of de veertjes van Ophoven-Ohé&Laak of Uikhoven-Geulle aan de Maas!

Laatste nieuws

Top