Link naar homepage

Herstelling Willemsbrug noodgedwongen stilgelegd

Herstelling Willemsbrug noodgedwongen stilgelegd

De herstellingswerken aan de Willemsbrug over het insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde tussen Grimbergen en Vilvoorde werden noodgedwongen stilgelegd nadat het ponton zonk van waarop de aannemer de werken uitvoerde. De aannemer doet er alles aan om de werken snel te kunnen hervatten. De bruggebruiker houdt best rekening met een tweetal weken vertraging.

Herstelling Willemsbrug noodgedwongen stilgelegd

De herstellingswerken aan de Willemsbrug over het insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde zullen twee weken langer duren dan gepland. De reden daarvoor is het ponton van waarop de aannemer de werken uitvoerde. 

Zondagnamiddag moest de aannemer de werken staken, nadat zijn ponton met werfkraan om nog onbekende reden tot zinken kwam ter hoogte van kaai Electrabel in Grimbergen. De kraan is intussen uit het water gehaald en ook het ponton is opnieuw drijvende. De aannemer doet er alles aan om de werken zo snel mogelijk te hervatten. Daarvoor is het belangrijk dat hij de oorzaak van het incident kent. Hij is dan ook een onderzoek gestart. We verwachten dat hij de werken binnen een tweetal weken kan voortzetten. Dat betekent dat de werken eerder midden mei klaar zullen zijn en niet begin mei zoals eerder gecommuniceerd. 

Herstellingswerken
De Willemsbrug ligt op een drukke verbindingsweg tussen Vilvoorde en Grimbergen. Daardoor krijgt ze dagelijks veel, vaak zwaar en snelrijdend verkeer te slikken. Bij een inspectie werd slijtage vastgesteld aan de bouten die het brugdek en de stalen draagstructuur van de brug verbinden.

Om de veiligheid van de bruggebruikers te kunnen blijven garanderen, startte de aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv op 24 februari met de vervanging van de bestaande bouten door 300 gelaste verstijvers. Die moeten ervoor zorgen dat de brug in de toekomst beter gewapend is tegen vermoeiing.

Het persbericht dat bij de start van de herstellingswerken uitgestuurd is, kan je hier lezen: https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/willemsbrug-afgesloten-voor-herste....   
 

Laatste nieuws

Top