Haven Genk opent zijn deuren tijdens de Vlaamse havendag op 7 mei 2023

Haven Genk opent zijn deuren tijdens de Vlaamse havendag op 7 mei 2023

Op 7 mei vallen er ontzettend veel leuke, nieuwe en baanbrekende activiteiten te ontdekken in de zeehavens van Antwerpen, Zeebrugge, Oostende en Gent.

Haven Genk opent zijn deuren tijdens de Vlaamse havendag op 7 mei 2023

In totaal vinden er meer dan 130 activiteiten plaats, verspreid over alle havens. Het programma is heel divers: een telekraan bedienen, met een drone vliegen, een wandeling, een fietstocht, een testrit met een vrachtwagen, door de dokken varen, een bezoek aan een waterstoftankstation, een windturbine of het bouwdok van de Scheldetunnel... Het is allemaal mogelijk.
Ook Haven Genk opent op deze havendag de deuren voor het publiek. Haven Genk is gelegen langs het Albertkanaal en is een trimodale terminal met ontelbare multimodale mogelijkheden: overslag per binnenschip van aangevoerde containers, goederenvervoer per trein of transport via vrachtwagens.

Van 10u tot 17u is iedereen doorlopend welkom voor een bezoek aan de terminal. Ieder half uur wordt een demonstratie gegeven van de werking van de containerkraan van de kade naar het schip. Op vastgestelde tijdstippen worden bezoeken georganiseerd waarbij deelnemers vrij kunnen rondtoeren en op hun eigen tempo de havensite verkennen.  

Meer informatie over een bezoek aan de inland terminal Haven Genk vind je op: https://www.vlaamsehavendag.be/nieuwsberichten/ook-haven-genk-opent-zijn-deuren-tijdens-de-vlaamse-havendag/

Je kan doorlopend kennismaken met de binnenvaart en het rijke mijnverleden in de tentoonstellingsruimte op het einde van de route in de Expositiehal. Deze tentoonstelling wordt samen met De Vlaamse Waterweg vormgegeven. 

Het thema van de zesde editie van de Vlaamse Havendag is innovatie. Want havens staan nooit stil en zijn een proeftuin voor baanbrekende en innovatieve producten en technieken. Om hun belangrijke rol ook in de toekomst te kunnen uitoefenen gaan de havens uitdagingen aan op het vlak innovatie, energie, circulaire economie, duurzaamheid, digitalisering, veiligheid of robotisering. Hoe zij dat aanpakken, ontdek je op 7 mei.

Stippel je haventrip uit op www.vlaamsehavendag.be.

Laatste nieuws

Top