Link naar homepage

Grondige herstellingswerken aan sluizen op de Leie en het Kanaal Roeselare-Leie

Grondige herstellingswerken aan sluizen op de Leie en het Kanaal Roeselare-Leie

Vanavond, op vrijdag 8 juni 2018, start De Vlaamse Waterweg nv met werken aan verschillende sluizen op de Leie en het kanaal Roeselare-Leie. De sluizen in Menen en Ooigem worden drooggezet en grondig aangepakt. In Harelbeke worden tegelijkertijd de middendeuren in de nieuwe sluis geplaatst. Tijdens de werken kunnen de sluizen enkele dagen niet gebruikt worden voor het scheepvaartverkeer. 

Grondige herstellingswerken aan sluizen op de Leie en het Kanaal Roeselare-Leie

De Vlaamse waterwegbeheerder voert alle werken tegelijkertijd uit om de hinder voor het scheepvaartverkeer zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarnaast wordt er ook ’s nachts, ’s avonds en tijdens het weekend doorgewerkt om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden. 

In Menen op de Leie en in Ooigem op het kanaal Roeselare-Leie worden de sluizen drooggezet. Er worden herstellingen aan de deuren uitgevoerd, de omloopriolen en de sluiskolk worden grondig uitgekuist en er zijn werken aan de elektromechanica voorzien. Deze geplande herstellingswerken zorgen ervoor dat onvoorziene, langdurige stremmingen met veel hinder voor het scheepvaartverkeer in de toekomst vermeden kunnen worden. 

In Harelbeke op de Leie worden tijdens de onderbreking de middendeuren in de nieuwe sluis geplaatst. Dit kon niet eerder omdat deze deuren tot voor kort in de tijdelijke sluis gebruikt werden. 

In Ooigem duren de werken tot donderdagochtend 14 juni, in Menen en Harelbeke tot zondagavond 17 juni 2018. Tijdens de werken is er geen scheepvaartverkeer door de sluizen mogelijk.
 

Laatste nieuws

Top