Nieuws : Fietsverbindingen aan sluizen in Ooigem

Fietsverbindingen aan sluizen in Ooigem

Werken Wielsbeeksestraat duren langer dan voorzien

De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen werken momenteel aan nieuwe en veiligere fietsverbindingen ter hoogte van de sluizen in Ooigem aan het kanaal Roeselare-Leie. Na eerdere technische problemen tijdens de zomer heeft de aannemer recentelijk aangegeven dat hij meer tijd nodig heeft om de werken in de Wielsbeeksestraat af te ronden. Vandaag wordt de brug wel alvast tijdelijk geopend voor fietsers en voetgangers. Het gemotoriseerd verkeer moet nog iets langer wachten. 

Fietsverbindingen aan sluizen in Ooigem

Nieuwe en veiligere fietsverbindingen
In april 2018 zijn waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen gestart met de werken voor een veilige fietsverbinding aan het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie, naast de oude drietrapssluis in Ooigem. Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat en het wegdek van de brug worden heringericht en zo fietsvriendelijker gemaakt. 

Opening Wielsbeeksestraat uitgesteld 
Tijdens de zomer schoof de einddatum van de werken in de Wielsbeeksestraat al enkele weken op toen er onverwachte technische problemen optraden. Recentelijk heeft de aannemer daarenboven aangegeven dat hij meer tijd nodig heeft dan voorzien om de werken uit te voeren. De Vlaamse Waterweg nv en de Provincie West-Vlaanderen hebben er, als opdrachtgevers van de werken, samen met de gemeente Wielsbeke bij de aannemer op aangedrongen om zo snel mogelijk een nieuwe en realistische planning op te maken. Daaruit blijkt dat hij nog ongeveer 25 werkdagen nodig heeft om de nodige werken uit te voeren vooraleer de Wielsbeeksestraat geopend kan worden voor het gemotoriseerd verkeer. De precieze datum van de definitieve opening voor alle verkeer wordt nog in een volgend persbericht meegegeven.  

Vooraleer de straat en de brug opnieuw open kunnen, moet de aannemer nog verschillende werken uitvoeren. Recent zijn er betonwerken uitgevoerd. Na een noodzakelijke uithardingsperiode van het beton wordt er vervolgens een waterdichte laag aangebracht en ten slotte volgen de asfalteringswerken. Bepaalde werken zijn erg weersafhankelijk. Bij koud of regenachtig weer kan de einddatum dus nog licht opschuiven. 

Tijdelijke toegang voor niet-gemotoriseerd verkeer
In afwachting van een volledige opening van de Wielsbeeksestraat kunnen voetgangers vanaf vrijdagavond  14 september 2018 alvast gebruik maken van het voetpad op de brug aan de kant van de Leie. Ook fietsers kunnen vanaf dit tijdstip opnieuw passeren, maar nemen hun fiets best aan de hand. De opening voor fietsers en voetgangers is tijdelijk. Vanaf woensdag 26 september 2018 gaat de tijdelijke doorgang opnieuw dicht. Dit is noodzakelijk om een aantal werken op de brug, zoals het aanbrengen van de waterdichte laag, veilig en goed te kunnen uitvoeren. 

Kruispunt Vaartstraat afwerken
Het kruispunt van de Vaartstraat met de Wielsbeeksestraat wordt eveneens rond dezelfde periode afgewerkt. In de week van 8 oktober 2018 wordt het kruispunt tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om de laatste werken uit te voeren. 

Laatste nieuws

Top