Extra zand voor Sint-Annastrand

Extra zand voor Sint-Annastrand

Op Hemelvaartsdag zal de Antwerpenaar als vanouds kunnen vertoeven op het Sint-Annastrand op Antwerpen Linkeroever. De Vlaamse Waterweg nv brengt voorafgaand via de waterweg 1.800 m³ zand aan om het strand te herstellen. 

Extra zand voor Sint-Annastrand

Van 23 mei tot en met 25 mei zal een onderhoudsaannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv het zand aanvullen dat eind januari als gevolg van storm Corrie aan Sint-Annastrand op Antwerpen Linkeroever door de Schelde werd weggespoeld. 

Ongeveer 1.800 m³ zand wordt vandaag per binnenschip aangevoerd en bij hoogwater met een transportband aan land gebracht. Daar zal van 23 tot 25 mei met graafmachines en bulldozers een nieuw strandprofiel worden gemaakt. De werken situeren zich rond het KAS en Radio Minerva, een zone van ongeveer 170 m waar de impact van storm Corrie het grootst was. 

Tijdens de werkzaamheden is het werkterrein om veiligheidsredenen niet toegankelijk. 

“Nu het stormseizoen achter de rug is en het risico op nieuwe klifvorming even is geweken, kan het strand terug in oorspronkelijke staat worden gebracht. Ik ben verheugd dat de werken voor het verlengde Hemelvaartsweekend klaar zullen zijn. Dat betekent dat de Antwerpenaar de mooiste periode van het jaar als vanouds zal kunnen doorbrengen op het Sint-Annastrand”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.  

Wat vooraf ging
De combinatie van een springtij en storm Corrie zorgde op 31 januari voor erosie en klifvorming op het Sint-Annastrand op Antwerpen Linkeroever. Het strand werd daarom uit veiligheidsoverweging gedeeltelijk afgesloten. Een aantal kliffen werd vrij snel na de storm gebroken, zodat het strand weer toegankelijk zou zijn. Van 23 tot 25 mei zal ten slotte zand worden aangevuld en het strand worden hersteld.  
 

Laatste nieuws

Top