Dringend herstel Dambrug Moerbeke

Dringend herstel Dambrug Moerbeke

De Dambrug in Moerbeke moet dringend hersteld worden. Momenteel kan de brug niet geopend worden en is er dus geen scheepvaart mogelijk op de Moervaart richting Lokeren. Omdat de start van het pleziervaartseizoen in aantocht is, herstelt De Vlaamse Waterweg nv de brug zo spoedig mogelijk.

Dringend herstel Dambrug Moerbeke

Breuk in verbindingsas

Recent is er een breuk vastgesteld van de verbindingsas van de brug. Deze verbindt het brugdek met de contragewichten. Aangezien de as stuk is, kan de brug niet meer geopend worden en kunnen er geen schepen meer doorvaren. 

De herstellingswerken zullen 2 dagen in beslag nemen. Om de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken, zal er telkens op zaterdag gewerkt worden. De demontage van de gebroken onderdelen en het verankeren van de brug zal gebeuren op zaterdag 2 april, het terug monteren van de nieuwe stukken wordt een week later ingepland op zaterdag 9 april.

Omleidingen

De weg naar de Sinaaibrug in Sinaai, Sint-Niklaas is afgesloten met slagbomen in het kader van wegeniswerken van de stad. Hierdoor kan de normale omleidingsroute voor de Dambrug niet gevolgd worden en zal de omleiding verlopen via de Kalvebrug in Wachtebeke. 

Fietsers kunnen via het jaagpad een omleiding volgen naar de Terwestbrug in Moerbeke. 
 

Laatste nieuws

Top