Link naar homepage

De Vlaamse Waterweg nv herstelt Scheldedijk in Tielrode

De Vlaamse Waterweg nv herstelt Scheldedijk in Tielrode

Van 13 april tot begin juni 2021 werkt De Vlaamse Waterweg nv verder aan de overloopdijk van gecontroleerd overstromingsgebied Tielrodebroek in Temse. Het jaagpad zal tijdens de werken niet toegankelijk zijn. Voetgangers en fietsers kunnen het benedendijks jaagpad van de ringdijk gebruiken.

De Vlaamse Waterweg nv herstelt Scheldedijk in Tielrode

Op 13 april start De Vlaamse Waterweg nv met de verdere afwerking van de Scheldedijk in Tielrode (Temse). Het gaat om het stuk Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme dat dienst doet als overloopdijk van Tielrodebroek, een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van de Schelde en de Durme. 

In juli van vorig jaar startte de waterwegbeheerder al met het herstel van de overloopdijk, die door de vele overspoelingen tijdens het stormseizoen van 2019-2020 zwaar beschadigd raakte. De komende maanden volgt de verdere afwerking.

De overloopdijk kreeg al een stevige jas in open steenasfalt. Een gespecialiseerd aannemer zal die nu afdekken met teelaarde en inzaaien. Aansluitend krijgt het jaagpad een nieuwe asfaltlaag. Ook de tijdelijke tuimeldijk, die tijdens de werken moest voorkomen dat er water over de overloopdijk kwam, neemt hij weg.

Uit veiligheidsoverweging sluit de aannemer de Scheldedijk tussen De Zaat en de Durme voor de volledige duur van de werken af voor alle jaagpadrecreanten. Wij vragen alle jaagpadgebruikers met aandrang om tijdens de werken het benedendijks jaagpad van de ringdijk te gebruiken en de werf niet te betreden.

Als de werken volgens planning verlopen, kan de overloopdijk begin juni weer worden opengesteld.

Benieuwd hoe een gecontroleerd overstromingsgebied werkt en welke functie de overloopdijk precies heeft? Bekijk hier een animatiefilmpje.
 

Laatste nieuws

Top