Link naar homepage

Dampoortbrug I in Brugge wordt gerenoveerd

Dampoortbrug I in Brugge wordt gerenoveerd

Vanaf maandag 9 april tot en met eind juni zal de Dampoortbrug I over het kanaal Gent-Oostende in Brugge onderbroken zijn voor het wegverkeer. Tijdens deze periode voert waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv grondige renovatiewerken uit aan de brug en de brugkelder. Het plaatselijk verkeer kan oversteken via de Dampoortbrug II, het doorgaand verkeer kan blijven passeren via de R30.

Dampoortbrug I in Brugge wordt gerenoveerd

Renovatie van de brug en brugkelder
De Vlaamse Waterweg nv start volgende week met de renovatie van de Dampoortbrug I en de bijbehorende brugkelder, waarin het mechanisme van de brug zit. 

De betonnen dakplaat van de brugkelder en het wegdek van de brug zullen worden vervangen waardoor de Dampoortbrug I een tijdlang niet toegankelijk zal zijn voor het verkeer. 

Verloop van de werken
Om de mechanische onderdelen van de brug niet te beschadigen tijdens de renovatie, worden ze omwikkeld met een beschermende folie. Daarna zal de aannemer het wegdek en de dakplaat wegnemen en vervangen. De stalen draagstructuur van de brug en de leuningen krijgen een nieuwe verflaag en tot slot worden wegmarkeringen aangebracht.

Minder-hindermaatregelen
Fietsers, voetgangers en autobestuurders kunnen tijdens de werken oversteken via de Dampoortbrug II. 

Het doorgaand verkeer kan via de R30 blijven passeren. In elke richting blijven twee rijstroken en een fietspad beschikbaar. Om dit mogelijk te maken, wordt de baan plaatselijk versmald en komt er een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

Om het verkeer van en naar het Brugse stadscentrum zo snel mogelijk weer normaal te laten circuleren, zal de aannemer doorwerken tijdens de weekenden.

Aangezien de brug tijdens de werken niet kan worden bediend, zal de brug vastgezet worden op haar hoogste stand om het scheepvaartverkeer ongehinderd doorgang te geven. 
 

Laatste nieuws

Top